Er det mulig å ri på en elg? Forklart!

Skogens konge elgen har tradisjonelt sett vært brukt kun for jakt her i Norge, men om ser bort mot Russland og andre land øst for oss selv, har de benyttet elgen til litt mer kreative formål. Det er nemlig flere som har klart å temme en elg til at den kan brukes, men er det egentlig mulig å ri på en elg?

I Sverige på slutten av 1700-tallet ble faktisk elger temmet med formål om å bruke dem som ridedyr. De fungerer helt OK til dette, og kan ha en rytter på ryggen sin omtrent som en hest. De er derimot mye mer uforutsigbare og ville enn hester, så det slo aldri helt an som et realt alternativ til hest.

Så i teorien kan man ri på en elg. I praksis er det verre, for det krever veldig mye ressurser å temme en elg, og selv om den er tam er den ikke akkurat veldig godt egnet for å ri på. Elgen vil fortsatt være et vilt dyr, og man kan ikke stole på den på samme måte som man kan med en hest som tross alt har vært domestisert i lang tid.

Om du drømmer om å kunne ri på en elg må du nok dessverre belage deg på å legge den drømmen død, for så vidt vi har klart å finne ut av er det per 2020 ingen steder i verden hvor man kan betale for å få ri på en elg. Det finnes noen elger som brukes for å trekke sleder og lignende, men ikke med ryttere på ryggen.

Les også: Er det farlig å møte en elg? Forklart.

Dersom du har lyst til å komme tett på elg kan du vurdere å dra til Kostroma Moose Farm i Russland. Dette er en gård som driver med ganske tam elg, og har dem for å høste geviret og melk. De tar også imot turister som vil komme tett på elger, men du kan dessverre aldri ikke få ri på dem.

Selv om elgene her er halvveis tamme er det langt ifra like tamme som det en hest kan bli. Å domestisere et dyr er en prosess som tar mange hundre, om ikke mange tusen år.

Les også:

Legg igjen en kommentar