Hvordan fjerne bursdag fra Facebook

Noen elsker oppmerksomheten de får ved å ha bursdagen sin annonsert på Facebook, og digger å se det renne inn opptil hundrevis av bursdagshilsener. En del av oss andre synes derimot dette er rent plagsomt, og skule gjerne vært helt foruten denne oppmerksomheten.

Det er heldigvis ikke så ille at man må slette hele Facebook-profilen sin for å bli kvitt dette maset på bursdagen sin, for man kan fjerne informasjon om bursdagen sin fra Facebook-profilen sin når som helst.

For å fjerne fødselsdato eller bursdagen sin fra Facebook trenger man bare å gjøre følgende:

  1. Gå til profilen din.
  2. Velg fanen «Om».
  3. Velg «Kontaktinformasjon og grunnleggende informasjon».
  4. Klikk på redigeringsikonet ved siden av «Fødselsdato».
  5. Klikk der hvor det enten står «Offentlig» eller «Venner».
  6. Bytt denne til «Kun meg».
  7. Klikk på «Lagre».

Og når det er gjort er det kun deg selv som ser når du har bursdag fra Facebook-profilen din. Det betyr at ingen kan se datoen når de er inne på profilen din, samtidig som ingen heller får opp varsler når du har bursdag. Du vil heller ikke dukke opp i oversikten over «Venner som har bursdag i dag» hos vennene dine.

Facebook sin logo

Dersom du skulle ombestemme deg må du tilbake til det samme steder for å endre hvem som kan se bursdagen din igjen. Det er også mulig å velge en egendefinering på hvem som skal se når du har bursdag, noe som i praksis kan brukes for å gjøre slik at noen av vennene dine får varsel når du har bursdag, mens andre ikke får det.

Les også:

Legg igjen en kommentar