Hvordan rapportere falske navn på Facebook

Det er ikke lov å bruke et annet navn enn sitt eget på Facebook, og dersom du kommer over det som er en falsk profil, eller en som bruker et falskt navn, kan du rapportere dette til Facebook for å få dem til å stenge kontoen.

Når du rapportere noen for å ha et falskt navn må de laste opp bilde av identifikasjonen sin for å bevise at dette faktisk er navnet deres. Med mindre de gjør dette stenges kontoen frem til identiteten kan bekreftes, og de kan ikke bruke profilen videre.

Det er naturligvis helt umulig for Facebook selv å holde kontroll over alle som utgir seg for å ha et annet navn enn det de faktisk har, så de er helt avhengige av at du brukere rapporterer falske profiler og personer med falskt navn på Facebook.

For å rapportere en profil for å ha falskt navn gjør du følgende:

  1. Gå inn på den falske profilen.
  2. Klikk på de tre prikkene rett under forsidebildet.
  3. Velg «Finn hjelp, eller rapporter profil».
  4. Velg «Utgir seg for å være en annen» eller «Falsk t navn».
  5. Klikk «Neste».
  6. Fyll ut informasjonen og send inn.

Når det er gjort sendes rapporten til Facebook, så er det de som må ta stilling til om rapporten er riktig eller ikke.

Du kan selvsagt rapportere folk som faktisk har det du tror er et falskt navn, som sitt ekte navn, og da løser Facebook det med denne personen uten at du trenger å bry deg mer.

Så hvis du mistenker noen for å ha falskt navn på Facebook rapporterer du dem ved å følge stegene forklart ovenfor, så kan Facebook sjekke ut om det faktisk er et falskt navn eller ikke.

Les også:

Legg igjen en kommentar