Hvordan slette Facebook-profilen sin

Det er flere og flere som rett og slett er så lei av Facebook at de ønsker å slette Facebook-profilen sin for godt. Det er faktisk ikke så vanskelig å slette kontoen sin med en guide, så hvis du ønsker å slutte å bruke Facebook har du kommet til rett sted. Facebook har selvsagt gjort det vanskelig å finne ut av hvordan du sletter profilen din selv, for de vil jo ha så mange brukere som mulig, men med litt hjelp er det null problem.

Tips før du begynner: Du kan hoppe rett til steg 6 ved å klikke her.

For å slette Facebook-profilen din må du gjøre følgende:

  1. Logg inn på Facebook.
  2. Klikk på pilen helt øverst i høyere hjørne og velg «Innstillinger og personvern».
  3. Klikk på «Innstillinger».
  4. Velg menyen «Din Facebook-informasjon».
  5. Klikk på «Slett kontoen og informasjonen din». Klikk på «Vis».
  6. Her kan du velge om du vil «Deaktivere konto» eller «Slett konto». Når du deaktiverer den kan du fortsatt bruke Messenger, men om du velger å slette den forsvinner all informasjon for alltid.
  7. Oppgi passord for å bekrefte at det faktisk er din konto du skal slette eller deaktivere.
  8. Kontoen din er nå lagt til sletting eller deaktivering!

Når kontoen er lagt til sletting eller deaktivering vil du ha en angreperiode på 30 dager. I løpet av denne tiden kan du når som helst logge inn på Facebook for å aktivere kontoen din igjen, så du må la den ligge helt i fred i 30 dager for at den skal slettes for alltid.

Etter at det har gått 30 dager slettes all informasjonen om deg fra Facebook sine servere for alltid, og da er det for sent å angre seg. Da må du i såfall lage en helt ny profil.

Det er altså ikke så vanskelig å slette Facebook-kontoen sin når man først vet hvordan man skal gjøre det, og hele prosessen er unnagjort på noen få minutter. Bare følg guiden over, så trenger du aldri å kaste bort tiden din på Facebook i fremtiden.

Les også: Slik kan du slette Instagram-kontoen din enkelt.

Det kan være vanskelig å slette profilen sin uten hjelp

Facebook er notorisk for å ønske å ha brukerne til å bruke så mye tid på nettverket som mulig slik at de kan servere mer annonser og tjene mer penger på deg. Derfor har de gjort det vanskelig å finne ut nøyaktig hvor man skal gå for å deaktivere eller slette profilen sin, og det er mange som bruker mye tid på å lete etter rette innstilling for å klare å slette den.

Det har også vært flere eksempler på at Facebook har endret fremgangsmåten for å slette brukerkontoen sin med jevne mellomrom, og da vil jo guider slik som denne slutte å fungere. Vi skal gjøre vårt beste for å oppdatere guiden igjen hvis Facebook endrer hvor funksjonen for å slette kontoen sin ligger, men om du har prøvd å følge guiden og den ikke fungerer ønsker vi at du bruker kommentarfeltet for å fortelle oss det. Da kan vi sjekke det ut og oppdatere det til den nye måten.

Derfor bør du slette Facebook-kontoen din dersom du ikke bruker det sosiale nettverket

Facebook tjener pengene sine ved å analysere data om brukerne sine, og selge disse dataene til både annonsører som ønsker å selge deg ting, så vel som annonsører som ønsker å påvirke hvordan du tenker og hvilke valg du tar. Så lenge du har en brukerkonto der gir du Facebook helt lov til å holde på med dette, selv om du sjeldent bruker nettverken.

Men om du er logget inn på Facebook, eller har vært logget inn med kontoen din på datamaskinen din, vil den fortsette å samle informasjon om deg når du besøker andre sider som ikke er knyttet opp mot Facebook. Det er nemlig mange nettsider som samarbeider med Facebook om å samle inn denne informasjonen, så du er ikke trygg selv om du nesten aldri bruker Facebook-profilen din.

Vi kan derfor anbefale å slette kontoen sin dersom man aldri bruker den, og vet at man heller ikke kommer til å bruke den i fremtiden. Det er ingenting å tjene på å la den ligge og samle støv mens Facebook samler inn data om deg.

Les også:

Legg igjen en kommentar