Hvordan åpne granateple

Den eksotiske frukten granateple er utrolig god, men ofte kan den irriterende frukten være såpass vrien å åpne at man rett og slett ikke gidder. Det blir nemlig stort sett mye søl og rot nå man skal åpne granateple, men det kan du faktisk slippe ved å åpne granateple riktig!

For å åpne granateple riktig bruker du en kniv og skjærer over toppen av granateple slik at du ser de 5 ulike rommene frukten er delt inn i. Skjær nedover i hinnene slik at de deles inn i 5 båter, og trekk den fra hverandre. Nå skal du ha 5 ganske rene båter fulle av frø.

Fyll en skål med vann og bruk fingrene for å skille frøene fra skallet under vann. Fjernt alt du flyter opp, og hell av annet! Nå skal det ligge et lag med rensede frø i bollen, og granateple et både åpnet og renset.

Åpnet granateple

Førene er nemlig så tunge at de synker til bunnen, mens alle rester fra skallet flyter til toppen i skålen med vann. Dette er derfor en genial måte å skille frøene fra alt det uspiselige på.

Hell ut vannet, legg frøene til granateple der du vil ha de, så er du egentlig ferdig. Da er det bare å nyte frøene til granateple uten å måtte rydde bort alt sølet som vanligvis følger med.

Les også:

Legg igjen en kommentar