Hvordan lage en Facebook-side

Dersom du har en egen bedrift, nettside eller en offentlig profil kan det være kjekt å lage seg en egen Facebook-side. Denne skiller seg fra din private Facebook-profil ved at personer kan like siden for å følge den, istedenfor å måtte legge til den private profil som venn.

Facebook-sider er mye brukt av de fleste firmaer både her i Norge og i resten av verden, men hvordan lager man egentlig sin egen Facebook-side?

For å opprette en Facebook-side trenger du bare å få til http://facebook.com/pages/create og velge typen bedrift eller offentlig person du er. Fyll inn all nødvendig info om navn, nettside, adresse (om du ønsker) og sånt, og klikke på Opprett side, så har du din egen Facebook-side.

Og verre er det faktisk ikke! Det tar faktisk ikke mange minuttene å lage en Facebook-side, og alle som allerede har en private Facebook-profil kan opprette en side på denne måten.

Facebook sin logo

Det er gratis å opprette en Facebook-side, og du kan i utgangspunktet opprette Facebook-sider for så mange bedrifter, nettside eller offentlige personer som du måtte ønske.

Hva kan man lage Facebook-sider for?

Det er relativt strenge regler for hva du faktisk kan lage en Facebook-side for. Kort oppsummert kan man lage Facebook-sider for nettsider, offentlige personer, foreninger, lag eller faktiske bedrifter.

Det er ikke lov å oppdrette en Facebook-side for et firma, nettside eller offentlig person du ikke selv eier, er del av eller har rett til å administrere.

Kan noen se hvem som eier en Facebook-side?

I utgangspunktet er eieren og administratorene av Facebook-sider anonyme, og det er ingen enkel måte å sjekke hvem som eier siden. Du kan derfor trygt bruke din private Facebook-konto til å lage en Facebook-side for et prosjekt du helst ikke vil at alle vennene dine skal se at du har.

Kan man lage en Facebook-side uten å ha en privat Facebook-profil først?

Man må ha en privat Facebook-profil for å kunne opprette en Facebook-side, og per mai 2021 er det ikke mulig å lage en Facebook-side uten å ha en privat konto hvor som står som administrator.

Så hvis du ønsker å opprette en Facebook-side for bedriften din må du regne med å lage en privat Facebook-konto i det ekte navn først.

Les også:

Legg igjen en kommentar