Er billige sykkelhjelmer gode nok? Forklart

Når man skal sykle, skate, stå på sparkesykkel, eller benytte en av de elektriske variantene av disse, er det ekstremt viktig med en god sykkelhjelm for å beskytte hodet mot eventuelle fallskader.

I Norge selges det sykkelhjelmer i alle prisklasser, fra billige sykkelhjelmer til noen få hundrelapper, til veldig dyre sykkelhjelmer som koster flere tusen kroner per stykk.

Alle sykkelhjelmer som selges i Norge har bestått europeiske tester som godkjenner dem mot slag rett mot hodet, og er derfor trygge på denne måten. Problemet er bare at mange av de ikke har noen rotasjonsbeskyttelse, og derfor ikke anbefales i bruk til verken voksne eller barn

De aller billigste sykkelhjelmene mangler som oftest slik rotasjonsbeskyttelse, og vi mener derfor at de ikke er gode nok. Man bør regne med å ut med 500 kroner pluss for en god hjelm som har slik rotasjonsbeskyttelse, men når man først bikker denne grensa er det ikke lenger noen sammenheng mellom pris og kvalitet.

Rotasjonsbeskyttelse kalles som oftest bare for MIPS når man bruker det om hjelmer, så det er viktig å se etter en hjelm som har såkalt MIPS-beskyttelse. Med dette i boks kan du føle deg trygg på at hjelmen skal beskytte både mot slag rett mot hodet, så vel som rotasjonsskader.

En god og billig MIPS-sykkelhjelm for barn er Etto Champery Jr MIPS som kan kjøpes hos Jollyroom. MIPS-sykkelhjelmer for voksne kan kjøpes ganske billig hos f.eks Biltema. I begge tilfellene koster hjelmen omtrent 500 kroner, noe som er omtrent det billigste man får en MIPS-hjelm for.

Les også: Kan man bruke skatehjelm på sykkel? Forklart.

Men er alle MIPS-hjelmer gode nok?

Stort sett er alle hjelmer med MIPS gode nok. For det første er alle hjelmer som selges i Norge sjekket at de er gode nok i forhold til slag mot hodet. Om den også har et MIPS-system vil den beskytte mot rotasjonsskader også, og du kan føle deg helt trygg. Tester gjort av forsikringsselskaper har vist at pris og sikkerhet ikke henger samme når det kommer til sykkelhjelmer, så selv de billigste hjelmene med MIPS holder mål for å beskytte deg.

Så vår konklusjon er at billige sykkelhjelmer er gode nok, men velg en med MIPS for å gi deg best mulig beskyttelse i tilfelle uhellet er ute!

Denne artikkelen inneholder annonser for Jollyroom.

Les også:

Legg igjen en kommentar