Hva er en slagbjørn? Forklart

Slagbjørn er et ord mange har brukt om bjørnen gjennom tidene, og spesielt ble det brukt mye i gamle dager. Den gang ble slagbjørn brukt om brunbjørner som hadde fått smaken på kjøtt, og dermed ble sett på som et farlig dyr som drepte alt de kom over for å få kjøtt.

Motsetningen var såkalt «grasbjørn» som bare spiste grass og annet grønt som blåbær. De var også såkalte «maurbjørner» som bare spiste maur fra maurtuer.

I dag vet vi bedre enn at det er noe som heter en slagbjørn, for alle bjørner er tilbøyelige til å spise kjøtt om de får sjansen. Husdyr som sau er enkle byttedyr for en stor bjørn, og absolutt alle brunbjørner kan forsyne seg av husdyr om de får sjansen.

Les også: Hva spiser bjørner? Forklart.

Det samme gjelder andre veien. Ingen bjørner i Norge lever utelukkende av kjøtt, og alle bjørner vil ha et variert kosthold bestående av både kjøtt, gras og annet grønt, bær, og ikke minst insekter med maur i spissen.

Så en «slagbjørn» er bare en gammel betegnelse som ikke lenger finnes, for nå har vitenskapen funnet ut at virkeligheten er helt annerledes, og at slagbjørner bare er en myte.

Les også:

Legg igjen en kommentar