Finnes det røytefri hunder? Forklart

I hele verden finnes det godt over 400 ulike hunderaser, og de fleste av oss har allerede flere favoritter. Noen raser har flere tær enn de burde, noen har utrolig lang pels, mens andre har en vanvittig kort snute. Det er særegne trekk med alle raser, og stor variasjon.

En fordel man har avlet frem i mange hunderaser er at de er røytefri. Det finnes nemlig flere røytefri hunder som er tilnærmet helt røytefri, så da slipper du å måtte ha frem støvsugeren hver enste dag. Til tross for at de kalles røytefri vil alle hunder med pels kunne røyte litt, men disse «røytefri hundene» røyter så lite at det ikke telles med.

Om du velger en rase som regnes som en røytefri hunderaser kan du regne med å slippe å børste pels eller finne sofaen helt full av pels som har falt av. Det kan være bra for allergikere, selv om en røytefri hund ikke er noen garanti for at hunden er allergivennlig.

En stor liste over røytefri hunderaser finner du på Dyreliv.no. Der er det rundt 30 ulike hunderaser man kan velge hvor alle er mer eller mindre røytefri ved riktig stell. Det finnes både små røytefri hunder, så vel som enorme røytefri hunderaser. Noen er enkle raser som passer godt inn i en familie, mens andre krever erfaring og mye jobb og aktivisering. Så uansett hva slags hund du er ute etter finnes det trolig en røytefri hunderaser som passer behovene dine.

Puddel
Puddel er en populær hunderase som regnes som røytefri.

Til tross for at røytefri hunder ikke røyter krever det typisk litt innsats av eieren for å holde dem røytefri. Generelt sett er det hunder som ikke har underull som røyter, og disse er mer avhengige av den vanlige pelsen sin. Denne må du som eier ta godt vare på, og mange av de røytefri hunderasene krever daglig pelsstell, og typisk et ukentlig bad.

Så det er en del pelsstell med de røytefri hundene, så sånn tidsmessig er det nok ikke noe å spare på å velge en røytefri hund, for det går raskere å svippe over boligen med støvsuger enn å børste hunden hver dag.

Les også:

Legg igjen en kommentar