Verdens største katterase forklart

Det finnes en hel haug ulike katteraser, og akkurat som med hunderaser er det enorm forskjell i både vekt, størrelse, pelstype og utseende hos rasekatter. Det er ingen av rasekattene som blir helt gigantiske i størrelse, men det er likevel noen raser som blir betydelig større enn vanlige blandingskatter. Men hva er egentlig verdens største rasekatt?

Generelt sett regner de fleste katterasen maine coon for å være den største rasen. Denne veier opptil 9 kg, men ser ennå større ut på grunn av den lange og fluffy pelsen. Det finnes derimot andre raser som har potensiale for å bli både like store og like tunge, som savannahkatter, ragdoll (kun vekt) eller sibirkatt. Også norsk skogkatt kan nå enorme størrelser, selv om disse jevnt over er en del mindre enn maine coon.

En Maine Coon-katt med sine karakteristiske hårtuster på øret.

Det er altså litt debatt rundt hvilken katterase som er aller størst, og det er ikke like tydelig som hos kaniner hvor belgisk kjempe uten tvil er den største kaninrasen.

Men de fleste er enige i om at maine coon er den største katterasen, for generelt sitt blir disse enorme, mens hos andre raser er gjennomsnittvekten og størrelsen litt mindre. Savannahkatter vil ha en tendens til å være lengre enn maine coon-katter, men er også mye tynnere og har mindre pels, så de ser ikke nødvendigvis like enorme ut.

Det er også maine coon som har verdensrekorden i lengde, og en maine coon-katt har blitt hele 1,22 meter lang når den lå utstrakt! Den tyngste katten i verden var derimot en blandingskatt som veide over 21 kg, noe som er betydelig mer enn hva en normal maine coon kan veie.

Kanskje finnes det rasekatter som har veid mer, men Guinness World Records har sluttet å måle vekt, da det visstnok oppmuntret folk til å mate kattene sine til å bli overvektige i håp om å ta rekorden.

Også hos hunder er det en del forvirring og debatt rundt hvilken rase som er verdens største. Mange regner grand danois for å være verdens største hunderase, men det er også mye debatt her ettersom andre raser har potensiale for å vokse seg like store som eller større enn disse.

Hannkatter veier mer og blir større

Akkurat som hos de fleste andre dyr har hannene en tendens til å både veier mer og bli større enn hunnkattene. Så en hunnkatt av rasen maine coon vil ikke bli i nærheten like store som en hann, og er mer på størrelse som en vanlig blandingskatthann.

Les også:

Legg igjen en kommentar