Alt om oppbevaring av kjøttdeig i fryseren!

Det er fort gjort å kjøpe inn litt for mye kjøttdeig, og ende opp med å måtte fryse en pakke eller to. Dette er jo kjekt, for da er det bare å tine kjøttdeigen neste gang man skal lage taco eller pizza! Men hvor lenge kan kjøttdeigen ligge i fryseren før det begynner å bli dårlig?

Både vanlig kjøttdeig av okse, kjøttdeig av svin, kyllingkjøttdeig og karbonadedeig kan fryses dersom du ønsker det. Man trenger ikke å gjøre noe spesielt når det fryses, og det er bare å putte hele pakken i fryseren.

Ideelt sett bør man alltid spise fryst kjøttdeig innen 3-4 måneder etter at man la det i fryseren. Om det er kyllingkjøttdeig kan levetiden reduseres med ytterligere 1 måned til maks 3 måneder.

Det kan derfor ikke ligge i nærheten så lenge som mange tror, og man bør helst ha brukt det innen det har gått tre måneder fra man la det i fryseren.

Det betyr at kjøttdeigen som har ligget i bunnen av fryseren et års tid ikke lenger bør spises, og heller finne veien til søpla.

Kjøttdeig og grønnsaker

Lenger går bra, men smaken kan bli dårligere

Det er viktig å merke seg at kjøttdeigen i utgangspunktet er trygg å spise lenge etter at det har gått 3-4 måneder, men smaken og konsistensen vil bli gradvis ødelagt. Jo lenger den ligger, jo dårligere og blassere blir smaken. Etter et års tid vil det være rimelig kjedelig kjøtt, selv om det trolig ennå ikke er farlig å tine, steke og spise det.

Bruk sansene dine for å avgjøre om kjøttet er trygt å spise

Om man til tross for dårlig smak vil spise kjøttdeig som har ligget lenger enn 3-4 måneder er det viktig å bruke sansene sine for å sjekke om kjøttet fortsatt er trygt å spise. Bruk lukt, syn og ikke minst smak (en liten bit) for å sjekke det. Er det helt grått i fargen er det tegn på at kjøttet begynner å råtne.

Når det kommer til lukta vil kjøttdeig alltid lukte surt når man åpner pakken. La den derimot ligge åpent i 30 sekunders tid, og hvis den fortsatt lukter surt er det tegn på at den er dårlig. På god kjøttdeig vil denne lukta forsvinne raskt etter at man åpner pakken.

Når det kommer til smak bør man steke en liten bit og teste om den smaker surt. Er du i tvil bør den gå i søpla!

Les også:

Legg igjen en kommentar