Hvor mye veier en gullbarre? Forklart

Gullbarer er symbolske for rikdom og er ettertraktet av investorer verden over. Men hvor mye veier en gullbarre egentlig?

Vekten av en gullbarre varierer, men en vanlig størrelse kalt «Good Delivery» veier omtrent 12,4 kilo. Mindre barer finnes også, og deres vekt varierer fra 1 gram til flere kilo.

Standardstørrelser for gullbarer

Gullbarer kommer i forskjellige størrelser og vekt. De mest vanlige størrelsene inkluderer:

  1. Good Delivery-barer: Disse gullbarrer veier 400 troy unser, som tilsvarer omtrent 12,4 kilo. Good Delivery-barer brukes ofte av sentralbanker og store investorer.
  2. Kilobarer: Som navnet antyder, veier kilobarer én kilo (1.000 gram) og er populære blant mindre investorer og gullsamlere.
  3. Mindre barer: Gullbarer kan også være så små som 1 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram, 50 gram og så videre, noe som gjør det enklere for små investorer å kjøpe gull.

Valg av gullbarer for investering

Når man vurderer å investere i gullbarer, er det flere faktorer som bør tas i betraktning, inkludert størrelse, pris og pålitelighet til leverandøren.

Små investorer vil kanskje foretrekke mindre gullbarer, ettersom de er lettere å håndtere, lagre og selge. Større investorer kan derimot foretrekke Good Delivery-barer for deres likviditet og standardiserte vekt.

Gullbarer kontra gullmynter

For investorer som vurderer å kjøpe fysisk gull, er det et annet alternativ til gullbarer, nemlig gullmynter. Gullmynter er vanligvis mindre og lettere enn gullbarer, og dermed enklere å lagre og transportere. Gullmynter kan også ha en høyere samleverdi på grunn av deres design og begrensede opplag.

På den annen side kan prisen per gram gull være litt høyere for gullmynter enn for gullbarer, avhengig av myntens popularitet og sjeldenhet.

For å oppsummere, vekten av en gullbarre kan variere fra 1 gram til 12,4 kilo, avhengig av størrelsen og typen av gullbarre. Det er viktig for investorer å vurdere deres investeringsbehov og preferanser når det gjelder valg av gullbarer eller gullmynter som investering.

Les også:

Legg igjen en kommentar