Så mye koster 1 kg kobber i 2022: kilopris på kobber

Kobber er et nyttig grunnstoff og metall som brukes til veldig mye forskjellig. Som de fleste nyttige metaller finnes det er marked for kobber, og det er mulig å både kjøpe og selge rent kobber.

Verdien på kobber avhenger av en spotpris, så denne vil forandre seg fra time til time. I denne artikkelen skal vi ikke se på den nøyaktige spotprisen, men heller hva du kan forvente å få eller betale for å selge eller kjøpe 1 kg med kobber i 2022.

Prisen for 1 kg kobber i juni 2022 er ca. 100 kroner per kg. Siden det ofte er et påslag for å kjøpe det må du regne med å gi rett over en hundrelapp for hver kg med kobber du skal kjøpe, mens om du selger kan du regne med å få utbetalt rundt 90kr per kg du selger.

Kobber

Kobber er med andre ord svært mye billigere enn for eksempel gull med sin kilopris på over en halv million kroner. Kobber har likevel mange bruksområder både innenfor industrien og annen produksjon, og det er ofte vanlig å kunne selge rent kobber til skraphandlere og metallforhandlere.

Kobber er også ofte inkludert i mynter, men vi har ikke lenger mynter av rent kobber. Det er derimot ikke spesielt lenge siden vi hadde 50-ører i rent kobber.

Krigen i Ukraina har ikke endret kobberprisen all verdens

Det er mange som tror at krigen i Ukraina har påvirket prisen på kobber, men den har kun økt med rundt 5 – 10 %, og dette har mer med den norske kronens fall fremfor faktiske prisstigninger på kobber. Verken Ukraina eller Russland er spesielt store på kobberproduksjon, og faktisk er det lang som Chile og Peru i Sør-Amerika som er de største produsentene.

Kina er også en viktig leverandør av kobber til resten av verden, tett etterfulgt av USA. Så med andre ord kommer neppe krigen i Ukraina til å ha noen påvirkning av kobberprisen verken nå eller i fremtiden, så lenge ikke Kina blir dratt med på en eller annen måte.

Les også:

4 kommentarer om “Så mye koster 1 kg kobber i 2022: kilopris på kobber”

  • Hei.

   Nei, prisen har ikke blitt påvirket stort av krigen. Men den har steget litt som følge av svekket krone, så artikkelen er oppdatert.

   Svar
 1. Hvorfor er det sånn at skrapmetalprisene skal være så hemmelige at de ikke kan/skal offentliggjøres på nettsidene til de ulike innsamlerne, Alle vet jo hvor og at vi her på berget har bare ett knippe med la oss kalle det grossister og eller store oppkjøpere i slutt-trinnet. Er møkkblei og ringe rundt til disse for å høre hva de vil betale i nkr. dag for dag. Tid er penger for alle ledd. og oppkjøpere har tid til å svare når du ringer så da har de tid til å oppdatere sine nettsider 5-6 dager i uka også. Vi skriver 2022 kanskje burde konkurransetilsynet hvert kontakter for om mulig ryddet opp litt i dette tullet. Jeg bare spør etter vettuge svar før klage fremmes for styresmaktene…

  Svar
  • Hei.

   Jeg er helt enig.

   Dessverre veldig lite jeg får gjort med saken. Men lykke til om du vil ta kampen opp i systemet 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar