Hvor mye veier en brødskive? Forklart

Brødskiver er kanskje den mest spiste maten her i Norge, og de fleste av oss har minst ett brødskivemåltid i løpet av dagen. Men har du noen sinne tenkt over hvor mye en brødskive veier? For deg som skal regne kalorier er det viktig å vite nøyaktig hvor mye hver brødskive veier, for uten denne informasjonen er det umulig å vite hvor mange kalorier den inneholder.

Om du skjærer brødet i butikken vil et helt typisk, halvgrovt brød ha en vekt på ca. 50 gram per brødskive. Dette gir ca. 115 kalorier per brødskive, men det kan du enkelt regne ut ved å se på antall kalorier på 100 gram og dele på 2.

Brød

Som med alle ting er et litt variasjon, for noen brød med mye korn vil ha en høyere tetthet. Dette vil igjen føre til at hver brødskive veier mer. Loff har omvendt problem ved at det har lav tetthet, og hver skive veier mindre.

Les også: Slik tiner du brød.

Typisk vil loff ha en vekt på rundt 30 gram per skive, mens de aller mest kompakte brødene kan veie så mye som 70 – 80 gram per brødskive.

Hvis du skjærer brødskivene selv er det stor risiko for at de blir litt tykkere enn på maskinen i butikken, og da kan normale brødskiver raskt veie rundt 75 gram hver.

Les også:

Legg igjen en kommentar