Vekt og kalorier i en skive brunost forklart

Brunost er et godt og særnorsk pålegg som er populært å ha på brødskiven. Som med alle andre matvarer er det oppgitt kalorier per 100 gram, men om man teller kalorier spiller det jo ikke så stor rolle å vite denne informasjonen hvis man ikke vet hvor mye en brunostskive faktisk veier.

Så hvor mye veier en vanlig skive brunost?

En ferdig oppskjært skive med Tine Gudbrandsdalost (vanlig brunost) veier 9 gram. Siden det er 448 kcal per 100 gram betyr det at hver skive inneholder ca. 40 kalorier. Om vi heller ser på de man skjærer selv vil normal brunost veie 8 gram og ha 35 kcal. To skiver som er normalt å ha på brødskiven har derfor 70 kcal.

Man kan gjøre brunosten litt sunnere ved å velge en lavfettvariant. Da kan man regne med at hver skive har 29 kcal, så totalt blir det 58 kcal per brødskive om du velger to skiver med brunost på hver brødskive.

Det er jo omtrent 115 kalorier i en brødskive, så om du legger til de ekstra 70 kaloriene fra brunosten kan du regne med at hver brødskive inneholder rett i underkant av 200 kalorier hver.

Brunost er på ingen måte det sunneste pålegget du kan ha på brødskiven, og har ganske mye kalorier i seg. Grunnen er at det er høyt innhold av både fett og karbohydrater i brunosten.

Les også:

Legg igjen en kommentar