Antall kalorier i bananer forklart

Banan er en digg snacks, men som du sikkert merker når du spiser er den jo søt på grunn av alt fruktsukkeret. Dette betyr jo at den også har litt kalorier i seg, men hvor mange kcal er det faktisk i en gjennomsnittlig banan?

Bananer har ca. 89 kcal per 100 gram. Siden en gjennomsnittlig banan uten skall veier 125 gram betyr det at hver banan har ca. 101 kcal. Og dette tallet er jo enkelt å huske, for bare tenkt at hver banan er 100 kalorier!

Banan

Bananer har jo ikke én standardstørrelse, men kommer i ulike fasonger og størrelser, men 100 kcal-regelen gjelder for helt normale, gjennomsnittlige bananer som du finner i enhver norsk dagligvareforretning.

At hver banan inneholder 100 kcal er jo ikke all verdens, men om du elsker å spise bananer hver dag blir det jo en del til slutt. Om du for eksempel spiser to bananer som dessert etter hvert måltid kan det jo balle på seg til å bli 800 kcal ekstra om dagen, så spis bananer med måte.

Som et lite mellommåltid eller snacks er derimot bananer helt ypperlige, og er proppfulle av vitaminer, mineraler og andre nyttige næringsstoffer. Så det er på ingen måte farlig å spise bananer, men det kan altså bli en del ekstra kalorier om du elsker å spise en håndfull bananer hver dag.

For øvrig kan det være verdt å merke seg at grønne bananer er noe lavere på kalorier enn veldig modne bananer. Dette er fordi grønne bananer har mer stivelse som vi mennesker ikke klarer å fordøye, mens disse gradvis brytes ned til sukker etter hvert som bananen blir moden.

Bananer
Foto: Forklarmeg.com

Les også:

Legg igjen en kommentar