Hvor mye veier et eple? Forklart

Epler er godt, og fungerer helt supert som et mellommåltid eller bare som dessert til lunsjen. Dersom du liker å ha oversikt over hvor mange kalorier du får i deg vil neppe epler gjøre den aller største forskjellen, men det er jo greit å vite. Men for å vite hvor mange kalorier det er i et eple må man jo også vite hvor mye et vanlig eple veier. Så hvor mye veier egentlig et gjennomsnittlig eple?

Det er åpenbart stor variasjon i hvor mye epler veier, men gjennomsnittsvekten på epler som selges løst i dagligvarebutikken er ca. 200 gram. Det er vanlig at de veier alt fra 150 til 300 gram, men både gjennomsnitt og median ligger rundt 200 gram.

Epler i en falt bøtte

Det betyr også at du kan plukke gjennomsnittlig 5 epler for å kjøpe 1 kg med epler. Og for å finne ut hvor mye hvert eple koster tar du kiloprisen og deler på 5. Prisen for epler i løsvekt sist jeg var på butikken var 12kr per kg, så det betyr at hvert eple koster 2,4 kr.

Antall kalorier i et eple

Siden hvert eple eier ca. 200 gram er det jo også veldig enkelt å regne ut hvor mange kalorier det er i hvert eple. Det er bare å ta antall kalorier per 100 gram og gange med to.

Siden man regner med at det er ca. 35 kcal per 100 gram epler betyr det at hvert eple har ca. 70 kalorier i seg.

Store vektvariasjoner på epler

Selv om de fleste eplene fra løsvekten her veide mellom 150 og 300 gram er det stor variasjon i størrelsen på epler. Om du for eksempel skal plukke epler i hagen vil gjennomsnittsvekten være nærmere 100 – 150 gram. Det samme gjelder også epler fra billigmerker som First Price eller X-tra. Disse er jevnt over nærmere 130 gram gjennomsnittlig.

Les også:

Legg igjen en kommentar