Hvor lang holdbarhet har solsikkefrø? Forklart

Solsikkefrø er både godt og sunt, og egner seg like godt til snacks som til baking av brød og annen bakst. Solsikkefrø kan kjøpes som ferdig skrellede produkter i bakevaredelen av butikken, eller til og med lages selv ved å høste frø fra solsikker på høsten, men hvor lang holdbarhet har de egentlig?

Solsikkefrø har typisk holdbarhet i rundt et års tid etter at skallet er fjernet. Deretter vil de gradvis få mindre smak, før de på et punkt vil harskne og da smake uappetittlig. Det er ikke enkelt å se om de har harsknet, så du bør nesten bare smake et frø før du dekker hele brødet eller bakeverket med solsikkefrøene dersom du er usikker. Med riktig lagring kan det derimot ta flere år før de harskner.

Dersom du kjøper en hel pakke med ferdig skrellede solsikkefrø står det som oftest en «best før»-dato på pakken. Denne er det derimot ikke noe vits i å bry seg stort om, for de er som oftest gode mye lenger enn det som står på pakken.

Les også: Hvor lang holdbarhet har popcorn? Forklart.

For best mulig holdbarhet bør man oppbevare solsikkefrøene tørt og litt kjølig. Kjøleskapet fungerer godt, men også litt kjølige kjøkkenskap fungerer helt greit. Det viktigste er å unngå for mye lys, og verst av alt, fukt eller vann.

Knuste solsikkefrø vil for øvrig holde seg kortere enn hele frø, og hele frø med skall vil holde seg lengst av alt.

Les også:

Legg igjen en kommentar