Hvordan få antivirusprogram på iPhone

Det er mange meninger om hvorvidt man egentlig trenger et antivirusprogram på iPhone eller ikke, for moderne mobiler og iPhoner fungerer på en ganske ulik måte fra en gammel PC hvor det var utrolig viktig med antivirus.

I tillegg har apper ganske begrenset makt på mobilen sammenlignet med hva programmer kan ha på en PC, så det er vanskeligere å lage et godt antivirus til iPhone.

Det finnes likevel noen antivirusprogram til iPhone. Disse har ikke som hovedjobb å stoppe virus, men er med på å beskytte deg når du bruker mobilen. De kan advare mot falske apper, om du havner på et falskt nettsted, om du blir utsatt for svindel eller lignende. Så disse antivirusappene kan fortsatt være nyttige for de som er litt uforsiktige når de surfer på internett.

For å laste ned et antivirusprogram til iPhone trenger du bare å gå til App Store. Der er det bare å finne det antivirusprogrammet du vil ha, og installere det som enhver annen app. Noen gode alternativer til antivirusprogram er Avira Mobile Security, McAfee Mobile Security, Norton Mobile Security, eller Lookout Mobile Security.

Last ned appen, åpne den opp, og velg hva slags beskyttelse du ønsker fra dem. De har alle litt ulike funksjoner ettersom de gir mobilen beskyttelse uten å være en direkte virusbeskyttelse, men for mange er det mye nyttig man kan hente hos dem. Vi anbefaler å lese gjennom beskrivelsen av de ulike appene, og eventuelt prøve dem selv for å sjekke hvilken som passer for deg.

Trenger man egentlig et antivirusprogram til iPhone?

Det er som sagt en del ulike meninger om hvorvidt det er noe vits i å ha et antivirusprogram til iPhone, og dersom man ikke er ekstremt uforsiktig når man surfer på nettet er det sjeldent stort vits i å ha en. De kan nemlig ikke gi deg store beskyttelsen mot virus, men de har jo ting som identitetsbekreftelse og beskyttelse mot svindelsider og sånt. Men å si at man trenger en slik app er å dra det litt langt.

Les også:

Legg igjen en kommentar