Hvordan lage spiselig slim (uten lim, barberskum og linsevæske)

Når man lager vanlig slim bruker man både trelim, linsevæske og barberskum, alle tre ting man absolutt ikke bør spise. Så når man har små barn som fortsatt er i risikosonen for å putte lekene sine i munn bør man være veldig forsiktig med å la de leke med vanlig slim.

Det finnes heldigvis slim du kan lage uten å bruke verken lim, linsevæske eller barberskum. Dette er ikke like slimeste som vanlig slim, men det er heller ikke store forskjellen.

For å lage slim uten lim og linsevæske gjør du følgende:

  1. Bland sammen 1 spiseskje safekonsentrat sammen med 1 spiseskje fiberhusk.
  2. Rør inn en halv spiseskje lunkent vann i blandingen.
  3. Rør inn et par dråper konditorfarge for å gi slimet farge.
  4. Fortsett å røre til du får en tykk konsistens.
  5. Sett blandingen på gull guffe i mikroen i 30 sekunder.
  6. Kna blandingen til en glatt deig.

Og vips så har du slim som kan spises. Det er altså veldig enkelt å lage spiselig slim hjemme, og barna kan dessuten være med på å lage det helt uten å eksponeres for farlige ingredienser.

Med spiselig slim mener vi selvsagt ikke slim som kan spises som et måltid. Det er nok ikke spesielt godt. Poenget er at det er laget av helt trygge produkter som er helt trygt å få i kroppen.

Barn som leker med slim

Det spiselige slimet er altså ikke like slimete og elastisk som vanlig slim, men det er en god erstatning for oss som har barn som er såpass små at de kan finne på å putte det i munnen.

Om du heller vil lage vanlig slim finnes du en oppskrift for det her.

De fleste av oss har det meste av ingrediensene til å lage spiselig slim i skapet hjemme allerede. Fiberhusk er kanskje det som er størst sannsynlighet for at du mangler, men det kan du kjøpe i vanlig dagligvarebutikker i bakeavdelingen.

Les også:

Legg igjen en kommentar