Hvordan lage slim

Slim har tatt norske barn med storm, og med hjemmelaget slim kan ungene kose seg med dette klissete gørret. Det er mulig å kjøpe slim i visse lekebutikker, men det er egentlig veldig enkelt å lage eget slim hjemme.

Det er flere måter å lage slim på, og det beste slimet får du ved å bruke linsevæske og lim, da denne kombinasjonen gir skikkelig slimete slim.

Verdens slimeste slim lager du ved å gjøre følgende:

  1. Bland sammen like mye barberskum og lim med PVA (som skolelim).
  2. Tilsett en liten dæsj med hudkrem.
  3. Rør alt godt sammen.
  4. Tilsett to-tre dråper linsevæske mens du fortsetter å røre.
  5. Rør rundt mens du tilsetter én og én dråpe linsevæske frem til slimet gir slipp på bollen.
  6. Rør inn et par dråper med konditorfarge for å gi slimet farge (valgfritt).
  7. Rør inn litt glitter for å lage ekstra fint slim (også valgfritt).
  8. La slimet hvile et par timer i kjøleskapet.
Barn som leker med slim

Og det er alt som skal til for å lage slim. Når slimet har begynt å gi slipp på fetet i bollen betyr det egentlig at du er ferdig, og at slimet har perfekt konsistens. Med litt konditorfarge får du også den fargen du ønsker på slimet ditt.

Det er selvsagt mulig å la barna være med på å lage slim, så får de litt erfaring med kjemi samtidig.

Merk at dette er et slim som er giftig å spise, så det skal ikke gis til barn som er så små at de putter slimet i munnen!

Litt mer om ingrediensene du trenger for å lage slim hjemme

Når du skal velge ingredienser til å lage slim er det stort sett ikke så vanskelig, men det er et par ting du må tenke på.

Linsevæsken må være en type som inneholder PVA. Dette er et stoff som lager de typiske trådene du ser i lim. Skolelim og trelim inneholder PVA. Et PVA-lim kan du bestille fra Byggmax sine nettsider ved å klikke her.

Linsevæsken må inneholde et stoff som heter borsyre. De fleste linsevæsker har dette, men sjekk pakken for å være sikker. Borsyre er helt nødvendig, for dette binder seg til PVA, og er hele grunnmuren for å lage slim. Så linsevæske uten borsyre kan ikke brukes til å lage slim.

Når det kommer til barberskum og konditorfarge fungerer alt sammen helt fint, så her er det bare å rote frem noe fra skapene.

Denne artikkelen inneholder reklame for Byggmax.

Les også:

Legg igjen en kommentar