Hvordan lage eget sukkerspinn hjemme

Sukkerspinn er digg, men de færreste er klar over at dette faktisk er noe man kan lage hjemme. Som oftest er dette noe de fleste bare spiser når de er på tivoli, sirkus eller i fornøyelsesparker, men hjemmelaget sukkerspinn er garantert en slager i barnebursdager og andre slike begivenheter.

Det er faktisk ganske enkelt å lage sukkerspinn, og alt du trenger er en sukkerspinnmaskin og sukker. Maskinen du trenger kan kjøpes fra for eksempel Coolstuff for under 500 kroner, og kan brukes til å lage evig mengde med sukkerspinn.

Alt du trenger å gjøre er å koble maskinen til en stikkontakt og varme den opp. Når den er klar legger du en skje med sukker i midten, og lar maskinen gjøre sukkeret om til de klassiske sukkertrådene.

Nå gjenstår det bare å ta i en sukkerspinnpinne og fange sukkertrådene med denne. Her kan man enten gjøre jobben selv eller bare dele ut pinnene til barna, så kommer de garanter til å kose seg med å gjøre dette selv.

Man bruker faktisk ganske lite sukker med en slik sukkerspinnmaskin, så man trenger heller ikke å kjøpe inn kilovis med sukkerspinn til barnebursdagen.

Det er verdt å være klar over at sukkerspinnet ikke blir like enormt som det man får på tivoli, for da trenger man en større maskin som koster bortimot ti tusenlapper. Det er kanskje litt vel mye for å underholde barna i barnebursdagen? Den billigere varianten fra Coolstuff til under 500 kroner gir likevel sukkerspinn som smaker like godt, og størrelsen blir omtrent 20 centimeter høy.

Er det vanskelig å lage sukkerspinn?

Det er faktisk veldig enkelt å lage hjemmelaget sukkerspinn med en sukkerspinnmaskin. Alt du må gjøre er å ha litt tålmodighet mens sukkeret varmer seg opp, men selv de minste barna klarer å røre sukkerspinnpinnen rundt i maskinen for å «fange» sukkertrådene som dukker opp underveis.

Smaker hjemmelaget sukkerspinn det samme som på tivoli?

Sukkerspinnet man lager hjemme smaker akkurat likt som det man får på tivoli. Den eneste ingrediensen i begge tilfellene er sukker, og sukker smaker sukker!

Det finnes noen tivoli som tilsetter smak på sukkeret, men dette endrer ikke smaken stort. Slike tilsettinger kan man dessuten kjøpe selv på butikker som selger litt avansert kakepynt.

Er det vanskelig å vaske sukkerspinnmaskinen?

Det tar litt tid å vaske sukkerspinnmaskinen, for smeltet sukker er utrolig klissete. Man kan ta delene fra hverandre for å vaske dem i varmt vann, og det er litt gnikking, så beregn litt tid til dette.

Hvor får man tak i sukkerspinnpinner?

Sukkerspinnpinner er egentlig bare pappruller som er utformet for å passe perfekt med sukkerspinnmaskinen. Disse er ganske billige, og kan også kjøpes på Coolstuff sammen med selve sukkerspinnmaskinen. Om man er kreativ og har tid kan man også prøve å lage disse selv.

Blir det mye søl når man lager sukkerspinn hjemme?

Det blir faktisk en del søl når man lager hjemmelaget sukkerspinn. Uansett hva man sier så er smeltet sukker skikkelig klissete, og uansett hvor forsiktig man er vil det bli noe søl. Dette klistrer seg til alle overflater, og må gnis vekk med varmt vann.

Om man skal servere sukkerspinn til barnebursdager eller lage store mengder kan det være fornuftig å gjøre det på et litt åpent område hvor det ikke er mange andre kjøkkenapparater rett ved siden av. Rydd heller plass på et stort bor eller noe sånt. Alternativt kan man gjøre det hele utendørs dersom dere har mulighet til det.

Denne artikkelen inneholder annonser for Coolstuff.

Les også:

Legg igjen en kommentar