De beste familiespillene til Nintendo Switch

Av alle de store spillkonsollene er det Nintendo Switch som kommer best ut når det er snakk om en familiekonsoll. Her er de aller fleste spillene laget med tanke på at de passer fint for både barn så vel som for voksne, så om du har flere barn i hus får du tilgang til mange flere familiespill enn du gjør med for eksempel Playstation eller Xbox.

Med en Nintendo Switch er det mange gode familievennlige spill å velge mellom, og vi har samlet sammen et lite utvalg av de spillene vi synes er aller best å spille sammen med barn eller som en hel familie.

Annonse: Nintendo Switch kan kjøpes hos Kjell & Company for en konkurransedyktig pris, gratis frakt, og rask levering!

I selve konsollen følger det med utstyr som i utgangspunktet lar dere spille to personer sammen, men det finnes også ekstrautstyr som gjør opplevelsen bedre. Vi har skrevet et avsnitt om hvordan man kan spille flere samme på Nintendo Switch som du finner helt i bunnen, under listen over de beste familiespillene til Nintendo Switch.

PS. under hvert spill har vi lagt med linker til hvor man kan bestille spillene hos noen av de beste norske nettbutikkene. Her får du spillet levert rett i postkassa etter noen få dager. Det kan være lurt å klikke på flere av nettbutikkene, så er du 100 % sikker på at du får den beste prisen.

Mario Kart 8 Deluxe

Mario Kart 8 Deluxe er på mange måter det utlimate familiespillet. Dette er altså er racingspill i god Nintendo-stil, så det er verken spesielt selvhøytidelig eller avansert. Her er det om å gjøre å komme først til mål, men banene selv har mange utfordrende elementer, samtidig som motstanderne dine kan bruke utstyr og «power ups» for å gjøre livet ditt surt.

Om dere har litt konkurranseinstinkt er det ekstra morsomt, for det er ikke uvanlig at de som ligger bakerst i kampen får veldig gode «power ups» som lar de få en sterk fordel og komme tilbake i kampen om å vinne. Her er det altså moro for selv de som ikke er verdens beste gamere.

Mario Kart 8 Deluxe kan bestilles fra Kjell & Co ved å klikke her, eller CDON ved å klikke her.

Les mer: Kan man spille Nintendo Switch Lite på TV-en? Forklart.

Super Mario Odyssey

Super Mario Odyssey er et 3D-Mariospill som egentlig for det meste er singleplayer, men som likevel er et koselig samlepunkt for barn som spiller sammen med voksne. For selv om det kun er én person som sitter med styringen er det nok av utfordringer, morsomme gåter og spennende områder til at man kan sitte og snakke sammen mens man spiller, og bytte på hvem det er som sitter i førersetet.

Ellers er spillet en av de beste Mario-spillene som har kommet ut, og et veldig godt kjøp.

Super Mario Odyssey kan bestilles fra Kjell & Co ved å klikke her, eller CDON ved å klikke her.

Super Mario Maker 2

Super Mario Maker 2 er på mange måter et klassisk 2D Mario-spill, men med muligheten til å lage egne baner som man kan prøve seg på. Så her kan man ikke bare spille baner som Nintendo selv har laget, men også bygge egne baner som resten av familien kan prøve seg på.

Man kan dessuten bruke flere kontollere for å samarbeide om å lage nye nivåer, eller spille opptil fire familiemedlemmer sammen når banene skal gjennomføres. Dere velger selv om dere vil samarbeide eller gjøre det vanskelig for hverandre, så her kan man både hjelpe de minste samtidig som man kan erte de litt eldre.

Jevnt over er Super Mario Maker 2 et perfekt familiespill for dere som liker 2D-plattformere. Det er relativt enkelt å spille for de minste, og kun kreativiteten setter en stopper for å spille mer.

Super Mario Maker 2 kan du kjøpe hos Kjell & Co her, eller CDON her.

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons er et fint familiespill. Her er det ikke noe man må gjøre, og hele spillet handler istedenfor om å leve et koselige fantasiliv på en øy med andre innbyggere. Her kan man bygge huset sitt, innrede det, samle frukt og insekter, kjøpe ting til å holde på med på øya, og bare ta livet med ro.

Det er mange barn som elsker å spille Animal Crossing: New Horizons, og det er absolutt et godt valg for dere som er ute etter familiespill hvor selv de minste kan delta på sitt vis. Selve spillet er kun for én spiller av gangen, så det er ikke slik at man sitter og spiller sammen, men heller bytter på og kommuniserer om spillet underveis.

Animal Crossing: New Horizons kan bestilles fra Kjell & Co ved å klikke her, eller fra CDON ved å klikke her.

Super Mario Party

Super Mario Party er nok et familiespill som er beregnet for at man skal spille sammen med enten venner eller som en familie. Selve spillet består av et overordnet brett med over 80 ulike minispill man skal konkurrere mot hverandre på. Noen av spillene er alle-mot-alle, mens andre lar dere spille to mot to, eller til og med tre mot én!

Her kommer konkurranselysten til å gjøre det vanskelig å ikke yte sitt beste, og det er alltid morsomt når man skal spille sammen på lag mot andre i familien. Det er jevnt over mange morsomme minispill, og her får man mange timer med underholdning for hele familien!

Det er for øvrig også mulig å spille alene eller mot datastyrte motstandere, så hvis dere ikke er fire stykker som spiller sammen kan dere for eksempel spille på lag mot de datastyrte motstanderne, eller få dere en medhjelper hver.

Man kan bestille Super Mario Party fra Kjell & Co ved å klikke her, eller CDON her.

Minecraft

Minecraft har rukket å bli en ordentlig klassiker, og dette spillet finnes selvsagt til Nintendo Switch. Her kan man enten utforske verden som den er i jakt på gull, diamanter og andre sjeldne ressurser, eller bare la kreativiteten få løpe løpsk i «Creative Mode» hvor man kan bygge akkurat det man måtte ønske.

De fleste har nok allerede ert visst forhold til Minecraft, og selv om man ikke kan spille flere spillere samtidig på samme Nintendo Switch-konsoll er det et fint familiespill der man kan bytte på å utforske eller bygge.

Minecraft til Nintendo Switch kan du bestille fra Kjell & Co ved å klikke her, eller CDON ved å klikke her.

Yoshi’s Crafted World

Hvis dere synes at Mario-spillene er litt for vanskelige, er Yoshi’s Crafted World et bedre valg. Dette er en 2D-plattformer på samme måte som Super Mario Maker 2, men det er flere hakk enklere, og selv de minste kan spille dette uten de helt store problemene.

Selve spillet er ganske kort, og voksne spillere klarer nok å komme seg gjennom det på rundt 6 timers tid. Det er derfor en kort fornøyelse, men barn i 5 – 6 års alderen bruker selvsagt betydelig lenger tid enn erfarne spillere. Så det er likevel et godt valg for deg som vil spille Nintendo Switch sammen med de yngste barna.

I Yoshi’s Crafted World er figurene utrolig søte og fargerike, og det er et veldig fint og ikke-voldelig spill.

Yoshi’s Crafted World kan kjøpes hos CDON ved å klikke her.

Luigi’s Mansion 3

Luigi’s Mansion 3 er et veldig artig spill, som passer perfekt for familier med barn som synes det er spennende og morsomt med spøkelser og litt skumle ting. For selv om spillet er skummelt, er det skummelt på en måte som fungerer for barna også, og ikke en type skrekkspill som man ofte finner.

I Luigi’s Mansion 3 styrer du Luigi, broren til Mario. Han skal navigere seg gjennom et enormt hotell som han skal rydde for spøkelser, og samle penger underveis. Selve spillet er veldig artig, og er moro for både voksne og barn. Det passer nok best for barn på 7+ år

Luigi’s Mansion 3 har også en flerspillermodus, men dette er et slags minispill, og ikke selve hovedspillet.

Man kan bestille Luigi’s Mansion 3 fra Kjell & Co ved å klikke på denne linken, eller fra CDON ved å følge denne linken.

Minecraft Dungeons

Selv om det heter Minecraft Dungeons, er spillet langt ifra samme sjanger som Minecraft. Minecraft Dungeons er nemlig et såkalt «dungeon crawler»-spill, men som også er laget for å fungere for de minste. Dette er et spill som er moro for hele familien, og man skal drepe fiender for å komme seg lenger ned i hulen samtidig som man plukker opp nytt utstyr og nye våpen.

Dette er også et spill som kan spilles sammen av alle, for her kan fire stykker være med dersom man har nok kontrollere til det.

Minecraft Dungeons kan kjøpes fra Kjell & Co her, eller CDON ved å klikke her.

Slik kan du spille flere sammen på Nintendo Switch

For å spille flere sammen på Nintendo Switch må man ha flere kontrollere. Det er flere løsninger for å fikse det.

En av de beste, men definitivt den dyreste løsningen, er å kjøpe nye Joy-Con-kontrollere. Dette er de samme som du allerede har. Da må man kjøpe Joy-Con-kontrollerne til omtrent 800 kroner (kan bestilles herfra), pluss et Joy-Con-gripp til litt over 400 kroner (som kan bestilles herfra). Du får gode kontrollere, men må jo ut med over tusenlappen for hele settet da!

Et annet alternativ er å kjøpe en Pro Controller. Denne kan bestilles ved å klikke her, og koster rundt 800 kroner. Dette er en klassisk håndkontroller som er trådløst, og fungerer veldig godt til å spille Nintendo Switch med.

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company og CDON.

Les også:

Legg igjen en kommentar