Hvordan unngå at dataskjermen slår seg av

Er du også en av oss som irriterer oss over når skjermen på laptopen slår seg av helt av seg selv, selv om du bare var borte i noen få minutter? Med ekstra uflaks har også maskinen gått i dvalemodus i mellomtiden, og du må sitte og vente på at skjermen skal være klar igjen.

Eller kanskje sitter du og følger med på en side som oppdaterer seg jevnlig i bakgrunnen, som aksjekurser eller lignende, men må bevege på musen hvert 5. minutt for at skjermen ikke skal gå i sort.

Uansett grunnen er det relativt enkelt å unngå at skjermen skrur seg av automatisk. Det er mulig å endre skjermen til å bruke lenger tid på å skru seg av, eller gjøre at den står på hele tiden. Da må du enten lokke laptopen eller slå av maskinen eller skjermen for at den skal gå i sort.

For å unngå at skjermen slår seg av må du åpne Innstillinger (Klikk Windows-tasten, og skriv «Innstillinger» for å finne appen enkelt). Velg System, og klikk på Strøm og hvilemodus i menyen. Derfra velger du hvor lang tid du vil at det skal ta før skjermen slår seg av. Velg «Aldri» for å stoppe den fra å slå seg av automatisk.

Bildet under viser hva du må klikke på. Du må endre alle de fire alternativene til «Aldri» for å unngå at skjermen slår seg av, eller at hele PC-en din går i dvalemodus av seg selv.

slik kan du unngå at skjermen skrur seg av

Det kan være skadelig for skjermen å stå på dagen lang!

Det er viktig å være klar over at det er noen potensielle ulemper med å slå av at skjermen slår seg av.

For det første vil det bruke mye mer batteri om skjermen står på mens du er borte i lang tid, kontra om den er satt til å slå seg av. Dette er jo først og fremst viktig for laptoper som ikke er tilkoblet strøm.

Det andre problemer er at det vil skape slitasje på skjermen, og kan føre til at bildet som er på skjermen brenner seg inn i skjermen. Skjermer tåler dette mye bedre enn på 90-tallet da dette var et stort problem, men det kan likevel føre til stor slitasje over tid hvis skjermen for eksempel står stille hele natta uten å slås av.

Det er derfor lurt å være flink til å manuelt slå av skjermen hvis du ikke skal bruke den på lang tid. Alternativt kan du sette den til å slå seg av etter 2-3 timers tid, så er det neppe et like stort problem som hvis den slår seg av etter 5 minutter.

Les også:

Legg igjen en kommentar