Hvor mye koster en ekte kimono? Forklart

Kimono er en tradisjonell japansk klesdrakt som har fått økende popularitet i hele verden. Denne artikkelen vil se på hvor mye en ekte kimono koster.

Prisen på en ekte kimono varierer avhengig av kvalitet, materialer og detaljer, men man kan forvente å betale fra noen tusen kroner til over ti tusen kroner for en autentisk kimono.

Forskjellige typer kimonoer og deres priser

Yukata og casual kimono:
Yukata er en enklere, sommervariant av kimonoen og er ofte laget av bomull. Disse er rimeligere og kan koste fra rundt 1000 til 4000 kroner.

En casual kimono, som er laget av enkle materialer og har mindre detaljerte mønstre, kan koste mellom 3000 og 8000 kroner.

Formelle kimonoer:
Formelle kimonoer, som furisode og tomesode, har mer detaljerte mønstre og er laget av finere materialer som silke.

Prisen for slike kimonoer kan variere fra rundt 10 000 kroner og oppover, avhengig av kvalitet og detaljer.

Faktorer som påvirker prisen på en kimono

Materialer og kvalitet:
Kvaliteten og typen av materialer som brukes i en kimono er en viktig faktor som påvirker prisen. Silke er det mest eksklusive og dyre materialet, men det finnes også kimonoer laget av bomull, lin og syntetiske stoffer, som er rimeligere.

Håndverk og detaljer:
Prisen på en kimono kan også påvirkes av graden av håndverk og detaljer i mønsteret. Håndmalte eller broderte mønstre og tradisjonelle teknikker som shibori (håndknytting og farging) vil ofte gjøre kimonoen dyrere.

Kjøp av kimono i Norge og i utlandet

Kjøp i Norge:
Det finnes noen butikker og nettbutikker i Norge som selger ekte kimonoer. Prisene kan variere, men det er viktig å undersøke kvaliteten og autentisiteten før man kjøper.

Kjøp i utlandet eller fra Japan:
Hvis man ønsker å kjøpe en ekte kimono direkte fra Japan, er det flere nettbutikker og fysiske butikker som tilbyr dette.

Husk å ta hensyn til frakt og eventuelle toll- og merverdiavgiftskostnader ved import til Norge.

Les også:

Legg igjen en kommentar