Hvordan få billigere bompasseringer

Innledning: Bompengekostnader kan være en stor utgift for bilister i Norge. I denne artikkelen vil vi undersøke hvordan man kan redusere kostnadene ved bompasseringer.

For å få billigere bompasseringer kan man benytte seg av rabatter, velge alternative ruter, samkjøre, og vurdere bruk av elbil eller hybridbil.

Benytt deg av rabatter

AutoPASS-avtale og brikke

En av de enkleste måtene å spare penger på bompasseringer er å inngå en AutoPASS-avtale og skaffe seg en AutoPASS-brikke. Med en slik avtale får du automatisk 10 % rabatt på hver passering. I tillegg kan du oppnå ytterligere rabatter ved å knytte flere kjøretøy til samme avtale.

Lokale rabattordninger

Enkelte bompengeanlegg tilbyr lokale rabattordninger for beboere i området. Sjekk med det aktuelle bompengeanlegget for å finne ut om det finnes rabattordninger du kan benytte deg av.

Velg alternative ruter

Unngå bomstasjoner

En annen måte å spare penger på bompasseringer er å unngå bomstasjoner der det er mulig. Planlegg reiseruten din nøye og bruk karttjenester som viser bomstasjoner, slik at du kan velge alternative veier.

Husk å ta hensyn til ekstra kjøretid og drivstofforbruk, slik at besparelsene ikke blir spist opp av andre utgifter.

Offentlig transport

Vurder å bruke offentlig transport som tog, buss, trikk, eller T-bane istedenfor bil. Dette kan både spare deg for bompengekostnader og redusere trafikkbelastningen i byene.

I tillegg er det ofte mer miljøvennlig og bidrar til bedre luftkvalitet.

Samkjøring

Spar penger og miljøet

Samkjøring er en effektiv måte å redusere bompengekostnadene på. Ved å dele bil og kjøre sammen med andre, kan dere fordele kostnadene ved bompasseringer.

Samtidig reduserer dere antall biler på veien og bidrar til et bedre miljø. Det finnes flere apper og nettsider som hjelper deg med å finne samkjøringspartnere.

Elbil og hybridbil

Reduserte bompengekostnader

Ved å velge en elbil eller hybridbil kan du redusere bompengekostnadene betydelig. Elbiler har ofte lavere eller ingen bompengekostnader sammenlignet med bensin- og dieselbiler.

Hybridbiler kan også ha reduserte kostnader, avhengig av bompengeanlegget. Husk å sjekke reglene for det aktuelle anlegget.

Miljøvennlige alternativer

Å investere i en elbil eller hybridbil er ikke bare økonomisk gunstig, men også bra for miljøet. Disse bilene har lavere utslipp av klimagasser og bidrar til bedre luftkvalitet i byer og tettsteder.

I tillegg kan du som elbil- eller hybridbileier nyte godt av en rekke andre fordeler, som gratis parkering på offentlige parkeringsplasser og tilgang til kollektivfeltet.

Konklusjon

Det finnes flere måter å redusere kostnadene ved bompasseringer for norske bilister. Ved å benytte deg av rabatter gjennom AutoPASS og lokale ordninger, velge alternative ruter, samkjøre og vurdere å kjøre en elbil eller hybridbil, kan du spare både penger og bidra til et bedre miljø.

Planlegg reisene dine nøye, og undersøk hvilke alternativer som passer best for deg og din livsstil.

Les også:

Legg igjen en kommentar