Hvordan lage en deepfake-video

Deepfake er et konsept hvor man bruker AI til å lære seg å kjenne igjen ansikter i stor nok grad til at den kan bytte ut et ansikt med et annet et i en video. Resultatet blir at du kan filme et videoklipp av én person, laste opp bilder av en annen person, og få AI-en til å lime bildet av denne andre personen inn i videoen.

Resultatet av en deepfake er ofte ekstremt god, og det er ikke alltid mulig å se at videoen faktisk er en deepfake. Dette kan være både veldig moro, men det kommer også med potensiale for å skape både problemer og falsk informasjon.

Men hvordan lager man egentlig en deepfake-video? Alt du trenger er tilgang til en god AI, og det finnes faktisk tilgjengelig på internett. I denne artikkelen skal vi se nærmere på noen ulike tjenester man kan bruke for å lage en egen deepfake, enten man vil kjøpe ferdige produkter fra AI eller gjøre det selv.

Deepfake
Deepfake sin ansiktsmofring. Foto: Edward Webb / CC BY-SA 2.0.

Lag seriøst gode deepfakes enkelt med Deepfakes Web

En av de mest kjente, offentlig tilgjengelige deepfake-tjenestene heter Deepfakes Web. Denne lar deg laste opp et videoklipp og bilder, og så bruker den AI for å kunne plassere ansiktet fra bildene over på videoklippet.

Dette er en fullverdig deepfake-AI, på både godt og vondt. Her kan du få utrolige resultater, men moroa tar tid. Tjenesten koster per dags dato $3 per time du skal bruker AI-en sin prosessorkraft. Å lage en kort snutt på opptil 30 sekunder kan du regne med å bruke $15 for en enkel, og opptil $60 for en komplisert og god deepfake.

5 timers arbeidskraft for $15 regnes som det absolutt minste som trengs for å lage en video. Selve tjenesten innebærer også en del venting, for dette krever heftig datakraft for å fungere! Så når du bruker 5 timers arbeidskraft må du også vente 5 timer før du får resultatet ditt.

Det er verdt å merke seg at alle videoklipp som blir laget med Deepfakes Web har et vannmerke som gjør at man kan oppdage at videoen er tuklet med, så den kan kun brukes til moro, ikke for å lage falske hendelser.

Legg ansiktet ditt i en kjent setting med appen Reface

Reface har blitt veldig populær, og er faktisk en veldig god deepfake-AI. Dette er en app man bruker på mobilen, og så tar man et bilde av seg selv eller andre, og kobler dette mot kjente snutter. For eksempel kan du deepfake deg selv eller andre inn i kjente scener fra filmer, malerier, på kjendisansikt og lignende.

Dette fungerer godt til sitt bruk, men ulempen er jo at du ikke kan få den til å deepfake egne videosnutter. Her må du velge fra biblioteket med ferdig analyserte videoer. Dette gjør det mulig å ha appen gratis, da mesteparten av arbeidet med deepfake kommer av å analysere selve filmsnutten, ikke bildet.

Reface kan være morsom når man skal tulle med venner på Instagram eller Snapchat, men den er ikke en fullverdig deepfake-app.

Lag egne deepfake-videoer med DeepFaceLab

Om du har en svært god PC og en del datakunnskap kan du vurdere å laste ned programmet DeepFaceLab. I motsetning til tjenestene ovenfor betaler du ikke en AI for å gjøre jobben for deg i skyen, men lar din egen PC ta seg av jobben.

Dette er på ingen måte et program hvor du kan klikke på tre knapper og få en ferdig deepfake-video, men heller et program ment for deg som ønsker å lære hvordan du selv kan programmere deepfake-klipp.

Programmet DeepFaceLab kan du laste ned fra GitHub, men som sagt bør du være forberedt på en heftig læringskurve og mye jobb før du i det hele tatt kommer til å være i nærheten av å kunne lage en god deepfake.

Fordelen med DeepFaceLab er at det er helt gratis, og gir det aller beste resultatet hvis du gjør en god jobb.

Les også:

Legg igjen en kommentar