Hvordan se om det er 5G i et område

Fremtidens datatrafikk er 5G, og både Telenor og Telia jobber gradvis med å tilby 5G i større områder her i Norge. Per april 2021 er ikke dekningen så altfor imponerende, men begge aktørene jobber med å bygge et stort 5G-nettverk som skal stå klart i løpet av de nærmeste årene.

Det er enkelt å finne ut om det er 5G i et område, og du kan sjekke det ved å gå inn på dekningskartene til aktørene som bygger 5G-nettverk. Telenor sitt finner du ved å klikke her, mens Telia sitt finner du ved å klikke her. Fjern avhukingen fra EDGE, 3G, 3G+ og 4G, så sitter du igjen med et kart som kun viser 5G-dekning.

På kartene er det bare å bla seg frem til der du bor eller der du ønsker å sjekke om det er 5G-dekning, så vil du se at det er fargelagt der hvor det er 5G-dekning.

Det er med andre ord superenkelt å sjekke om det er 5G i et område, og etter hvert som Telia og Telenor bygger ut 5G-basestasjonene sine vil større deler av landet bli fargelagt på kartet.

Husk at selv om du har 5G-dekning i området hvor du bor trenger du en mobil som er kompatibel med 5G. Det er stort sett kun mobiler fra 2020 og nyere som har 5G.

Les også:

Legg igjen en kommentar