De beste alternativene til AdSense i 2023: 12 alternativer for å øke inntekten

Google AdSense er en populær annonsetjeneste for nettsideeiere, men det finnes også andre alternativer. Denne artikkelen vil utforske de beste AdSense-alternativene for norske nettsideeiere.

De beste alternativene til AdSense inkluderer Media.net, Infolinks, Ezoic, PropellerAds, AdThrive, Mediavine og Adsterra. Disse tilbyr ulike annonseformater, betalingsmodeller og krav til nettstedstrafikk, noe som gir nettsideeiere flere muligheter for å tjene penger på sine nettsteder.

Media.net

Om Media.net

Media.net er en kontekstuell annonsetjeneste som drives av Yahoo og Bing. Den tilbyr en rekke annonseformater og tilpasser automatisk annonsene til nettsidens innhold. Dette gjør at annonsene er relevante for leserne og kan øke inntektene for nettsideeiere.

Fordeler og ulemper

En fordel med Media.net er dens sterke fokus på kontekstuelle annonser og gode annonsedesign. Dette kan bidra til en bedre brukeropplevelse og høyere klikkrate.

Ulempen er at Media.net kan ha strengere krav til nettstedstrafikk og innholdskvalitet enn AdSense, noe som kan gjøre det vanskeligere for mindre nettsteder å bli akseptert.

Infolinks

Om Infolinks

Infolinks er en annen populær annonsetjeneste som spesialiserer seg på in-tekst-annonsering. I stedet for å vise tradisjonelle bannere, legger Infolinks annonser inne i teksten på nettsiden.

Når brukere holder musepekeren over disse lenkene, vises en annonse.

Fordeler og ulemper

Infolinks kan være et godt alternativ for nettsider med mye tekstinnhold, da in-tekst-annonsering er mindre påtrengende enn tradisjonelle bannere.

En ulempe er at klikkraten og inntektene fra in-tekst-annonser kan være lavere enn for tradisjonelle annonseformater.

Ezoic

Om Ezoic

Ezoic er en annonseplattform som bruker kunstig intelligens for å optimalisere annonseplassering og inntekter.

Den integrerer med flere annonsetjenester, inkludert AdSense, og gir nettsideeiere muligheten til å teste ulike annonsestrategier for å finne den mest lønnsomme kombinasjonen.

Fordeler og ulemper

Fordelen med Ezoic er at den gir nettsideeiere mer kontroll og fleksibilitet i forhold til annonsestrategi.

Ulempen er at Ezoic krever en viss mengde nettstedstrafikk og kan ta en prosentandel av inntektene som kompensasjon for tjenestene de tilbyr.

Mediavine

Om Mediavine

Mediavine er en fullservice annonseadministrasjonstjeneste som hjelper nettsideeiere med å maksimere inntektene fra deres nettsteder.

Tjenesten er spesielt populær blant bloggere innen mat, reise og livsstil. Mediavine jobber med å optimere annonseplassering, annonsefylling og visningsfrekvens for å øke inntektene.

Fordeler og ulemper

En fordel med Mediavine er deres fokus på brukervennlighet og annonsekvalitet, noe som kan føre til en bedre leseropplevelse.

De tilbyr også teknisk støtte og innsikt i annonsestrategi. Ulempen er at Mediavine krever et minimum av 50 000 månedlige sidevisninger for å bli akseptert, noe som kan være en utfordring for mindre nettsteder.

AdThrive

Om AdThrive

AdThrive er en annen annonseadministrasjonstjeneste som hjelper nettsideeiere med å optimalisere annonseinntektene. AdThrive er kjent for å ha et sterkt fokus på inntektsoptimalisering og tilbyr en rekke annonseformater og plasseringer for å maksimere inntektene.

Fordeler og ulemper

En fordel med AdThrive er deres dedikerte kundestøtte og ekspertrådgivning, som hjelper nettsideeiere med å forbedre annonsestrategien og øke inntektene. AdThrive tilbyr også videoannonsering og sponsede innlegg som tilleggstjenester.

Ulempen er at AdThrive krever et minimum av 100 000 månedlige sidevisninger for å bli akseptert, noe som gjør det mindre tilgjengelig for mindre nettsteder.

PropellerAds og Adsterra

Om PropellerAds og Adsterra

PropellerAds og Adsterra er to annonsetjenester som tilbyr et bredt spekter av annonseformater, inkludert pop-unders, push-varsler og interstiti

elle annonser. Disse tjenestene er populære blant nettsideeiere som ønsker å øke inntektene gjennom alternative annonseformater.

Fordeler og ulemper

Fordelene med PropellerAds og Adsterra er at de har lavere krav til nettstedstrafikk og godkjenningsprosesser sammenlignet med AdSense, noe som gjør dem mer tilgjengelige for mindre nettsteder. De tilbyr også flere annonseformater, noe som kan øke inntektene.

Ulempene er at noen av annonseformatene, som pop-unders og push-varsler, kan være mer påtrengende og føre til en dårligere brukeropplevelse. Det er derfor viktig å balansere inntektspotensialet mot brukervennlighet når man vurderer disse alternativene.

Amazon Native Shopping Ads

Om Amazon Native Shopping Ads

Amazon Native Shopping Ads er en kontekstuell annonsetjeneste fra Amazon som tilpasser produktannonser til nettsidens innhold.

Disse annonsene fungerer godt på nettsteder med produktrelatert innhold og gir nettsideeiere en provisjon for hvert salg som genereres via annonsene.

Fordeler og ulemper

En fordel med Amazon Native Shopping Ads er at de er relevante for leserne og kan integreres sømløst med nettsidens design.

Ulempen er at inntektene er basert på provisjon fra salg, noe som kan være lavere enn inntekter fra tradisjonelle klikkbaserte annonser.

Sovrn //Commerce

Om Sovrn //Commerce

Sovrn //Commerce, tidligere kjent som VigLink, er en tjeneste som automatisk konverterer vanlige produktlenker til tilknyttede lenker.

Når brukere klikker på en slik lenke og foretar et kjøp, mottar nettsideeieren en provisjon.

Fordeler og ulemper

Fordelen med Sovrn //Commerce er at den gjør det enkelt å tjene penger på eksisterende innhold uten å måtte endre nettstedets utseende.

Ulempen er at inntektene er avhengige av brukernes kjøp, og klikkraten kan være lavere enn for mer synlige annonseformater.

BuySellAds

Om BuySellAds

BuySellAds er en annonsemarkedsplass som lar nettsideeiere selge annonseplass direkte til annonsører. Nettsideeiere kan velge hvilke annonser som vises på nettstedet og bestemme prisen for annonseplassen.

Fordeler og ulemper

En fordel med BuySellAds er at nettsideeiere har full kontroll over hvilke annonser som vises og prisen for annonseplassen.

Ulempen er at det kan være tidkrevende å forhandle med annonsører og administrere annonser manuelt.

Skimlinks

Om Skimlinks

Skimlinks er en tjeneste som ligner på Sovrn //Commerce og konverterer vanlige produktlenker til tilknyttede lenker. I tillegg tilbyr Skimlinks et nettverk av over 60 000 tilknyttede partnere, noe som gir nettsideeiere tilgang til et bredt utvalg av produkter og tjenester å promotere.

Fordeler og ulemper

Fordelen med Skimlinks er det storenettverket av tilknyttede partnere og enkel integrasjon med eksisterende innhold.

Ulempen er, som med Sovrn //Commerce, at inntektene er avhengige av brukernes kjøp, og klikkraten kan være lavere enn for mer synlige annonseformater.

RevContent

Om RevContent

RevContent er en innholdsrekommandasjonstjeneste som viser relaterte artikler og annonser basert på brukerens interesser. Disse annonsene kan integreres i form av «Relaterte innlegg» eller «Anbefalt for deg» seksjoner på nettsiden.

Fordeler og ulemper

En fordel med RevContent er at annonsene er naturlig integrert i nettsidens innhold og kan øke brukerengasjementet. Ulempen er at kvaliteten på annonsene kan variere, og noen annonser kan være mindre relevante for brukerne.

Konklusjon: De beste AdSense-alternativene for norske nettsideeiere

Det finnes flere gode alternativer til AdSense for norske nettsideeiere som ønsker å tjene penger på sine nettsteder. Media.net, Infolinks, Ezoic, PropellerAds og Adsterra tilbyr ulike annonseformater, betalingsmodeller og krav til nettstedstrafikk, noe som gir nettsideeiere større valgfrihet.

Når man velger et AdSense-alternativ, er det viktig å vurdere brukervennlighet, inntektspotensial og tilpasningsevne til nettsidens innhold og målgruppe.

Les også:

Legg igjen en kommentar