Hvilken valuta brukes i Japan? Forklart

Når man reiser til et annet land, er det viktig å vite hvilken valuta som brukes. I denne artikkelen ser vi nærmere på valutaen som benyttes i Japan.

Valutaen som brukes i Japan er yen (¥), og forkortelsen er JPY. Yen er delt inn i 100 sen, men sen-mynter brukes ikke lenger grunnet inflasjon.

Valutaen i Japan

Yen ble innført i 1871, som en del av Meiji-regjeringens modernisering av Japans økonomi og valutasystem.

Før yen ble innført, var landets valutasystem basert på et komplekst system med ulike mynter. Yen ble innført for å skape en enhetlig og stabil valuta i tråd med internasjonale standarder.

Shibuya-distriktet i Tokyo, Japan

Sedler og mynter

Yen finnes både i sedler og mynter.

Sedlene er tilgjengelige i valører på 10 000, 5 000, 2 000 og 1 000 yen. Myntene finnes i valører på 500, 100, 50, 10, 5 og 1 yen.

Alle sedler og mynter har bilder av kjente japanske kultur- og naturmotiver, som for eksempel Mount Fuji og portretter av historiske personer.

Et shintoshrine i Hiroshima, Japan

Veksling og bruk av valuta

Valutaveksling Det er enkelt å veksle til yen når man ankommer Japan. Det finnes vekslingskontorer på flyplasser, i banker og i noen hoteller.

Kursene varierer, og det kan være lurt å sjekke flere steder for å finne den beste vekslingskursen.

Bruk av kort og kontanter

Selv om Japan er et høyteknologisk land, er kontanter fortsatt en viktig betalingsmåte, spesielt i mindre byer og landsbyer.

Det anbefales derfor å ha kontanter tilgjengelig når man besøker Japan. Kredittkort er likevel akseptert i de fleste butikker, hoteller og restauranter i større byer.

Bygning i Tokyo, Japan

Forståelsen av Japans valuta, yen, er avgjørende for en vellykket reise til landet. Veksling av valuta og tilgjengeligheten av både sedler og mynter gjør det enkelt å bruke og forstå yen i det daglige liv.

Les også:

Legg igjen en kommentar