Hvordan bli kvitt grevling i hagen

Grevlinger kan skape problemer for hageeiere ved å grave opp plener og blomsterbed. I denne artikkelen vil vi utforske metoder for å bli kvitt grevlinger i hagen på en effektiv og human måte.

For å bli kvitt grevlinger i hagen, er det viktig å fjerne deres matkilder, begrense tilgangen til hagen, og bruke humane avskrekkingsmidler. Samtidig er det viktig å følge norske lover og forskrifter for dyrevern.

Fjerne matkilder

Grevlinger er altetere og spiser en rekke matvarer som finnes i hager, inkludert meitemark, insekter, frukt og grønnsaker. For å redusere grevlingenes interesse for hagen din, fjern matkilder ved å holde hagen ren og ryddig.

Samle opp moden frukt og grønnsaker, og hold avfallskasser tett lukket for å forhindre grevlinger i å få tilgang til matavfall.

Begrense tilgang til hagen

Grevlinger er gode gravearbeidere og kan lett grave seg inn i hagen. For å begrense deres tilgang, installer en solid gjerde rundt hagen.

Sørg for at gjerdet er minst 1,2 meter høyt og forankret minst 30-50 cm dypt i bakken for å hindre grevlinger i å grave seg under. Du kan også bruke netting eller lignende materialer for å forsterke gjerdet.

Humane avskrekkingsmidler

Det finnes flere humane metoder for å avskrekke grevlinger fra å besøke hagen din. En populær metode er å bruke bevegelsesaktiverte vannsprutere som aktiveres når grevlinger kommer nær.

Du kan også plassere sterkt luktende stoffer, som f.eks. sitronskall eller ammoniakk rundt hagen, ettersom grevlinger har en følsom luktesans og unngår sterke lukter.

Norske lover og forskrifter

Husk at grevlinger er beskyttet under norsk lov, og det er forbudt å skade eller drepe dem uten tillatelse fra myndighetene. Sørg for å bruke humane metoder for å avskrekke grevlinger og følg lokale forskrifter og anbefalinger.

Konklusjon: Bli kvitt grevling i hagen

Ved å fjerne matkilder, begrense tilgangen til hagen og bruke humane avskrekkingsmidler, kan du redusere sannsynligheten for at grevlinger skaper problemer i hagen din.

Husk å følge norske lover og forskrifter for dyrevern når du tar tiltak for å bli kvitt grevlinger.

Les også:

Legg igjen en kommentar