Hvordan finne produktnøkkelen til Windows 10

Å finne produktnøkkelen til Windows 10 kan være en nødvendighet når man installerer eller oppdaterer operativsystemet. Dette er nøkkelen til å låse opp alle funksjonene i Windows 10.

Produktnøkkelen til Windows 10 er en unik alfanumerisk kode på 25 tegn som er nødvendig for å aktivere operativsystemet. Denne artikkelen gir deg informasjon om hvordan du finner produktnøkkelen og aktiverer Windows 10 på riktig måte.

Laptop med Windows

Kontroller kjøpet

Når du kjøper en ny datamaskin med Windows 10 forhåndsinstallert, skal produktnøkkelen normalt være knyttet til maskinvaren.

Hvis du har kjøpt en fysisk kopi av Windows 10, skal produktnøkkelen være trykt på en klistremerke inne i emballasjen eller på et kort som følger med. Hvis du kjøpte Windows 10 digitalt, vil produktnøkkelen bli sendt til deg via e-post.

Bruk et tredjepartsverktøy

Hvis produktnøkkelen ikke er lett tilgjengelig, kan du bruke et tredjepartsverktøy for å finne den. Det finnes flere programmer som kan hjelpe deg med dette, som NirSoft’s ProduKey eller Belarc Advisor.

Disse verktøyene kan skanne datamaskinen din og vise produktnøkkelen som er knyttet til den installerte Windows-versjonen.

Pass på å laste ned slike verktøy fra pålitelige kilder for å unngå skadelig programvare.

Windows PowerShell

Du kan også finne produktnøkkelen ved hjelp av Windows PowerShell. For å gjøre dette, åpne PowerShell ved å høyreklikke på Start-knappen og velge «Windows PowerShell (Admin)» fra menyen. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:

powershellCopy code(Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService').OA3xOriginalProductKey

Hvis datamaskinen din har en gyldig produktnøkkel, vil den bli vist i PowerShell-vinduet.

Kontakt Microsoft Support

Hvis ingen av de ovennevnte metodene fungerer, eller hvis du har mistet produktnøkkelen og trenger hjelp, kan du kontakte Microsoft Support. De vil kunne hjelpe deg med å finne produktnøkkelen eller tilby andre løsninger for å aktivere Windows 10 på datamaskinen din.

Oppsummering

Finne produktnøkkelen til Windows 10 er viktig for å aktivere og få tilgang til alle funksjonene i operativsystemet. Du kan finne nøkkelen ved å kontrollere kjøpet ditt, bruke et tredjepartsverktøy, benytte Windows PowerShell, eller kontakte Microsoft Support for hjelp.

Les også:

Legg igjen en kommentar