Hvordan laste ned Windows 11 (betaversjon)

Windows er nesten ferdig med å utvikle det splitter nye Windows-operativsystemet Windows 11, men allerede nå kan man laste ned og teste en betaversjon av det nye OS-et.

Ved å laste ned betaversjonen av Windows 11 kan alle prøve det, og når det slippes på ekte i løpet av vinteren trenger man ikke å gjøre annet enn å oppdatere installasjonen for å fortsette å bruke det.

Alle kan prøve Windows 11 helt gratis, men man må ha en lisensnøkkel til Windows 8.1 eller Windows 10 for å kunne oppgradere til å bruke Windows 11 selv etter at betaversjonen er ferdig.

Per september 2021 er Windows 11 egentlig kun tilgjengelig for programutviklere, men det finnes heldigvis et lite triks som gjør at alle og enhver kan prøve det.

Windows 11 logo
Windows 11.

Slik laster du ned Windows 11 allerede nå

For å laste ned Windows 11 må du laste ned oppdateringen fra UUP dump. Velg «Cumulative Update for Windows 11» og velg «Norwegian (Bokmal)» hvis du vil ha det på norsk. Klikk «Next» og velg «Download and convert to ISO» før du klikker «Create download package». Last ned denne ISO-filen og legg den på en minnepinne, og velg å installere Windows 11 neste gang du starter maskinen.

Siden det fortsatt kun er sluppet utviklerversjoner av Windows 11 er det altså litt komplisert å installere og prøve det, men trolig vil det snart bli tilgjengelig enklere for alle og enhver. I mellomtiden er UUP dump den enkleste måten å installere og prøve Windows 11.

Vi har også skrevet litt mer om den alternative metoden hvor man må registere seg som programutvikler nedenfor.

Hva er egentlig UUP dump?

UUP dump er en nettside som laster opp alle utgaver av Windows som blir publisert av Windows Update. Her er fordelen at man kan laste ned versjoner som slippes kun for utviklere, så da kan alle hente den der enklere.

UUP dump er ikke offisielt eid av Windows, men kun en tredjepartsside som tilbyr Windows-oppdateringer. Du må selv velge om du ønsker å stole på nettsiden eller ikke.

Registrer deg som programutvikler for å få Windows 11 via offisielle kanaler (alternativ metode)

Det er også mulig å laste ned Windows 11 som programutvikler, og det er heldigvis ikke spesielt vanskelig å registrere seg som en. Det er dessuten helt gratis.

For å laste ned prøveversjonen av Windows 11 som programutvikler må du gjøre følgende:

 1. Gå til Innstillinger.
 2. Velg Oppdatering og sikkerhet.
 3. Velg Windows Inside Program.
 4. Velg Kom i gang.
 5. Velg at du vil bli med i Dev Channel.
 6. Følg instruksjonene og godta advarslene.
 7. Velg Bekreft.
 8. Start datamaskinen på nytt.
 9. Når den er slått på igjen, gå til Innstillinger igjen.
 10. Velg Windows Update.
 11. Velg Se etter oppdateringer.
 12. Velg Windows 11 Insider Preview.

Og på bare 12 steg begynner arbeidet med å laste ned Windows 11. Nå vil den nye testversjonen av Windows 11 lastes ned i bakgrunnen mens du gjør andre ting, og etter en liten stund får du beskjed om at du kan starte Windows på nytt for å bruke den nye oppdateringen.

Da er det bare å ta en omstart av maskinen igjen, så starter du opp med Windows 11!

Maskinkrav for å kjøre Windows 11

 • Prosessor: 1 GHz eller raskere med minst to prosessorkjerner og 64 bit
 • RAM: 4 GB
 • Lagring: 64 GB
 • Systemfastvare: UEFI, Secure Boot-støtte
 • TPM: Trusted Platform Module 2.0
 • Grafikkort: DirectX 12 eller senere med WDDM 2.0
 • Skjerm: 720p, 8-bit per fargekanal, minst 9 tommer diagonalt
 • Internettforbindelse og Microsoft-konto: Windows 11 Home krever en aktiv internettforbindelse og en Microsoft-konto for å gjennomføre første oppsett av operativsystemet, og når man endrer Windows 11 Home fra S-modus.

Dette kan du forvente av en testutgave av Windows

Selv om Windows 11-testutgaven regnes som svært stabil sammenlignet med andre testutgaver er det en del ting man må være forsiktig med. Det kan være bugs og feil rundt omkring, og plutselig kan det oppstå uventete feil mens du arbeider.

Det er usikkert om sikkerheten er tilstrekkelig god, og det er anbefalt å være svært forsiktig med å koble PC-en til offentlig internett. Det er ingen garanti for at det ikke er store sikkerhetshull i testversjonen.

Generelt sett anbefales kun Windows 11-testversjonen til deg som faktisk vil teste det ut. Vi fraråder å kjøre det på en vanlig PC du bruker til normalt arbeid.

Les også:

Legg igjen en kommentar