Når på året er det best å reise til Australia? Alt du må vite!

Australia er et spennende land med et variert klima og landskap. Det er kjent for sin vakre natur, kulturelle mangfold og unike dyreliv. Uansett om du er ute etter å surfe på de beste strendene, utforske ørkenen eller besøke noen av verdens mest populære byer, vil Australia ha noe å tilby deg. Men når er den beste tiden å besøke landet ned under? I denne artikkelen vil vi guide deg gjennom de forskjellige årstidene i Australia og hjelpe deg med å finne ut når på året det er best å reise til Australia.

En av de beste tidene å besøke Australia er om våren (mellom mars og mai) og høsten (mellom september og november). Disse årstidene er ideelle for turister fordi temperaturene er milde og det er mindre folkemengder sammenlignet med sommeren og vinteren.

Sydney i Australia

Nedenfor skal vi se nærmere på de ulike tidene man kan reise til Australia.

Våren i Australia

Noen av fordelene med å besøke Australia om våren og høsten inkluderer:

 • Perfekt temperatur: Vår- og høstdagene i Australia har en gjennomsnittstemperatur på rundt 20-25 grader Celsius, som er ideelt for å utforske landet ned under uten å bli overopphetet eller å fryse.
 • Vakker natur: Om våren og høsten blomstrer naturen i Australia med fargerike blomster og grønne enger, noe som gjør turen til en fantastisk opplevelse.
 • Mindre folkemengder: Som nevnt tidligere, er det færre turister i Australia om våren og høsten sammenlignet med sommeren og vinteren. Det betyr at du vil ha mindre folkemengder å håndtere på turiststeder og attraksjoner, og du vil ha mer tid og plass til å nyte opplevelsene.
 • Rimelige priser: Prisene på hoteller, flybilletter og turer er vanligvis lavere om våren og høsten sammenlignet med høysesongene.

Sommeren (desember til februar) i Australia

Sommeren i Australia (desember til februar) kan være en fantastisk tid å besøke landet ned under for noen, men det kan også være en utfordring for andre. Temperaturene kan stige til 40 grader Celsius i noen områder, og luftfuktigheten kan gjøre det føles enda varmere. Men selv om sommeren kan være en tøff sesong, kan den også være den beste tiden å besøke hvis du er på jakt etter sol, strand og vannsport. Noen av tingene du kan forvente av en sommerferie i Australia inkluderer:

 • Sol og varme: Som nevnt tidligere, kan temperaturene bli ekstremt høye i noen områder, men du vil også få mye sol og varme, spesielt hvis du besøker strendene.
 • Vannsport: Sommeren er en flott tid for vannsport som surfing, svømming, dykking og snorkling. Australia er kjent for sine vakre strender og rev, så du vil ha mange steder å utforske.
 • Festligheter: Australia har mange festivaler og arrangementer om sommeren, inkludert musikkfestivaler og julefeiringer. Du vil ha mange muligheter til å bli kjent med lokalbefolkningen og oppleve den australske kulturen.
 • Høysesong: Det er viktig å merke seg at sommeren er høysesong for turisme i Australia. Det betyr at prisene på hoteller, flyreiser og turer vil være høyere, og det vil være flere mennesker overalt. Hvis du ønsker å unngå folkemengder, kan det være lurt å vurdere å besøke andre årstider.
Blue Mountains i Australia
Blue Mountains i Australia

Vinteren (juni til august) i Australia

Vinteren i Australia (juni til august) kan være en annen flott tid å besøke landet ned under, spesielt hvis du vil stå på ski eller oppleve kulturen i storbyene. Noen av tingene du kan forvente av en vinterferie i Australia inkluderer:

 • Stå på ski: Hvis du liker å stå på ski eller snowboard, vil du ha mange alternativer i Australia. Det er flere skiområder over hele landet, inkludert Perisher, Thredbo og Mount Buller.
 • Kulturelle opplevelser: De store byene i Australia, som Sydney og Melbourne, har mye å tilby om vinteren. Du kan delta på konserter, teaterforestillinger og besøke museer og gallerier.
 • Milde temperaturer: Selv om det er vinter i Australia, er temperaturene fortsatt relativt milde, spesielt langs kysten. Det betyr at du kan fortsatt nyte utendørsaktiviteter som fotturer og sykling.
 • Hvalsesong: Vinteren er også hvalsesong i Australia, spesielt langs østkysten. Du kan se hvaler fra land eller bli med på en hvalsafari for å få en nærmere titt.

Vår og høst (mars til mai og september til november) i Australia

Vår og høst er ofte ansett som de beste tidene å besøke Australia, spesielt hvis du ønsker å unngå de ekstreme temperaturene i sommeren eller kulden i vinteren. Temperaturene i løpet av denne tiden er milde og behagelige, og det er også færre turister, noe som gjør det til en ideell tid for å oppleve landet på en mer avslappet måte. Noen av tingene du kan forvente av en vår- eller høstferie i Australia inkluderer:

 • Milde temperaturer: Vår- og høstsesongen tilbyr noen av de beste værforholdene i Australia, med milde temperaturer og mindre nedbør. Det er en flott tid for fotturer, sykling og utforsking av nasjonalparker.
 • Vinteraktiviteter: Selv om det er vår eller høst i Australia, kan du fortsatt stå på ski eller snowboard i noen av de høyere områdene.
 • Færre turister: Vår og høst er lavsesong for turisme i Australia, noe som betyr færre mennesker og mindre trengsel på populære attraksjoner og strender. Dette gjør det til en flott tid for å oppleve landet på en mer avslappet måte.
 • Matfestivaler: Australia har en rekke matfestivaler i løpet av vår og høst, inkludert det verdensberømte Melbourne Food and Wine Festival. Hvis du er en matelsker, kan du oppleve noen av de beste mat- og drikkeopplevelsene landet har å tilby.
Uluru Rock i Australia
Uluru Rock i Australia

Les også:

Legg igjen en kommentar