Billige togsett i tre som alternativ til BRIO

BRIO sine togsett i tre er enormt populære blant barn helt fra 2 år og opptil nærmere 10 års alderen. Dette er jo gode leker som holder i mange år, men det er jo også veldig dyrt å kjøpe et helt togsett fra BRIO da.

For de som har litt lite penger å rutte med kan det føles uoverkommelig å over en tusenlapp på et startsett, og heldigvis finnes det billigere alternativer. Det er nemlig flere andre produsenter som har laget togsett i tre, og disse er nesten kliss like BRIO sine.

Les også: Kan man bruke andre togsett i tre sammen med BRIO sine?

Skinner fra Biltema, tog fra BRIO.

Alle disse togsettene i tre kan fint brukes sammen med BRIO og om hverandre, og for mange er disse like fine som BRIO sine egne togsett.

Vi har sett litt på «billigmerkene» av togsett i tre nedenfor. Vi ser litt på prisen og hvor man får tak i det, og sier litt generelt om kvaliteten på produktet.

Hape togsett i tre

Om du vil ha ålreite togsett i tre til en brøkdel av prisen til BRIO bør du vurdere Hape. Dette er et selvskap som selger billigere versjoner av mange av produktene til BRIO, og disse holder en god kvalitet, men lav pris.

Fra Hape kan man for eksempel få en liten togbane med et elektrisk tog, to andre tog og en kran til under 500 kroner. Dette er svært billig med tanke på det elektriske toget som gjerne koster 300-400 kroner alene fra BRIO.

Det elektriske toget fra Hape.

Utvalget fra Hape er dessverre ikke det beste, så man kan kanskje ikke lage de beste banene med kun utstyr fra Hape, men bruk gjerne disse til å supplementere de andre skinnene for å lage noen skikkelig kule togbaner.

Maxim togsett i tre

Maxim er et leketøymerke som produserer blant annet billigversjoner av togbaner i tre. De har et ålreit utvalg av både klassiske skinner og kule spesialskinner som bruer, vognhall, vippebru og lignende.

Maxim sine togsett kan kjøpes på flere norske nettbutikker som Lekekassen, samt i de fysiske butikkene til Extra Leker. Prisnivået er betydelig lavere enn på lignende produkter fra BRIO.

Kvaliteten på produktene til Maxim er stort sett gode, men spesialdelene føles nok ikke like forseggjort som de fra BRIO. De er likevel av en helt fin kvalitet som tåler selv røff bruk fra barna.

Biltema sitt togsett i tre

Biltema har en produktserie med billige togsett i tre. Selve startsettet inneholder faktisk en komplett bane med både skinner, flere tog og en bru, til bare en brøkdel av hva det ville kostet for noe tilsvarende fra BRIO. De har også en del ekstrautstyr til salgs for de som vil ha flere ulike typer spesialskinner.

Kvaliteten på togsettet til Biltema er også helt grei, men spesielt figurene er tydelig dårligere kvalitet og mindre forseggjort enn BRIO sine. De vanlige treskinnene og selve togene er derimot helt supre!

Om du bare skal ha vanlige skinner for å lage større baner er disse altså helt perfekte, og veldig billige.

Biltema sine togsett kan kjøpes her, eller fysisk i butikken deres.

IKEA sitt togsett i tre

Også IKEA produserer sine egne togsett i tre, og disse er også til salgs for en billig penge. IKEA har heller ikke verdens beste utvalg, men gode løsninger for deg som vil ha mange togskinner og mange tog for en billig penge. Om du skal kjøpe inn den første togbanen til et barn er IKEA sin togbane et godt valg, for her får man et billig startsett og noen få ulike spesialskinner veldig billig.

Det er også mulig å bestille IKEA sine togskinner i posten hvis man bor langt unna en fysisk IKEA-butikk.

Andre togsett i tre

Nå har vi gått over de store aktørene som tilbyr billigere alternativ til togsett i tre, og det er jo faktisk et godt utvalg om man kjøper litt fra den ene og litt fra den andre. Ingen av dem har like stort utvalg som BRIO når det kommer til unike tog og spesialskinner, men for de fleste barn fungerer det helt supert likevel.

Har du erfaring med noen av togene ovenfor? Del gjerne det du har erfart i kommentarfeltet under!

Denne artikkelen inneholder reklame i form av annonselenker.

Les også:

Legg igjen en kommentar