Hvordan jobbe effektivt fra hjemmekontor

Nå om dagen er det mange av oss som er i hjemmeisolasjon og hjemmekarantene og derfor må ha hjemmekontor. Dessverre er det ikke alltid like enkelt å få jobben gjort når man jobber alene hjemmefra sammenlignet med når man sitter på kontoret med kollegaer og overordnende.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på strategier og tips som kan brukes for å øke effektiviteten hjemmefra.

Sett opp en plan

Når man skal jobbe hjemmefra er det veldig viktig å sette opp en god plan, og holde deg til den. Selve arbeidstiden bør helst være så nærme de faste arbeidstidene dine som mulig, så ikke sov lenge og drøy med å starte arbeidet ditt.

Mange sliter med å finne rytmen når de jobber hjemmefra, så da kan det være gull verdt å ha en detaljert plan som tar for seg hvordan hver enkelt dag skal deles opp. Dersom det trengs er det ingenting i veien for å detaljstyre hver eneste time i løpet av hele arbeidsdagen, så har du hele tiden full kontroll over hva du burde gjøre.

Kle seg som om du dro på kontoret

Det er stort sett veldig dårlig for produktiviteten om man sitter i pyjamasen eller gårsdagens klær på hjemmekontoret, og å faktisk stå opp og stelle seg har en positiv effekt på produktiviteten. Man bør derfor gjøre seg klar for arbeid på samme måte som om man skulle dratt på kontoret, noe som betyr vanlige klær og normale rutiner.

Ha det pent og ryddig rundt deg

Om du har et møkkete og rotete hjemmekontor på det som egentlig er en bod, er det store sjanser for at du vil mistrives med omgivelsene dine. Dette vil (uansett om du tror det eller ei) ha en negativ effekt på konsentrasjon og produktivitet.

Sørg for å ha et pent og ryddig hjemmekontor, og kjøp inn god belysning og noen planter dersom det trengs.

Les også:

Legg igjen en kommentar