Lønn som sykepleier forklart: Så mye tjener sykepleiere i 2022

Sykepleiere har en utrolig viktig jobb, og under coronakrisen har vi virkelig sett hvor viktig det er med sykepleiere her i landet. Det er en relativt populær jobb, men det krever en nokså lang utdanning for å bli sykepleier.

Hvert år får vi omtrent 3 000 nye sykepleier i Norge, og kanskje sitter du og vurderer om du skal bli sykepleier ved å ta den tre år lange bachelorgraden som trengs. Men hva slags lønn kan du forvente deg som nyutdannet sykepleier?

Gjennomsnittslønn for en sykepleier er omtrent 410 000 kroner i året. Med ti års ansiennitet ligger årsinntekten for samme jobb på omtrent 500 000 kroner i året. Sykepleier med spesialutdanning kan forvente samme lønn + ca. 50 000 kroner ekstra i året.

Totalt sett ligger gjennomsnittslønna for norske sykepleiere på 563 000 kroner. Dette inkluderer alle mengder ansiennitet, men kun sykepleiere uten spesialutdanning. Selv om dette virker som en god lønn er det viktig å huske at denne inkluderer alt av pålegg man får for å jobbe overtid, ubekvem arbeidstid og lignende.

Dersom man jobber 8 – 4 kan man forvente langt under dette, og da ligger nok lønne nærmere den forventede minstelønna på 410 000 kroner uten ansiennitet.

Er det vanskelig å få jobb som sykepleier?

Generelt sett er det ikke spesielt vanskelig å få jobb som sykepleier, selv om det selvsagt avhenger av hva du ønsker å jobbe med som sykepleier (det er jo mye forskjell sykepleiere kan gjøre), og hvor i landet du ønsker å jobbe.

Med litt ståpåvilje får de fleste som ønsker seg jobb som sykepleier og har fullført utdanningen en stilling, men det er jo ikke sikkert at man får jobb akkurat der man drømmer om til å begynne med.

Lønnstallene er basert på data fra Statistisk sentralbyrå fra februar 2022.

Les også:

Legg igjen en kommentar