Er det gluten i pølser? Forklart

Glutenintoleranse og cøliaki gjør det nødvendig å vite om matvarer inneholder gluten, og pølser er intet unntak.

Mens mange pølser er glutenfrie, kan noen inneholde glutenholdige ingredienser som fyllstoffer eller krydder. Det er viktig å lese etikettene nøye for å sjekke om pølsene er glutenfrie.

Pølse i lompe

Ingredienser i pølser

De viktigste ingrediensene i pølser er kjøtt og fett, som vanligvis er glutenfrie. Imidlertid kan noen pølser også inneholde andre ingredienser som kan inneholde gluten.

Fyllstoffer og bindemidler

Pølser kan inneholde fyllstoffer og bindemidler for å forbedre tekstur og smak. Disse ingrediensene kan være laget av glutenholdige kornprodukter, som hvete, bygg eller rug.

Noen eksempler på glutenholdige fyllstoffer er brødsmuler, mel og semulegryn. For å finne glutenfrie pølser, se etter produkter som bruker glutenfrie alternativer som ris, potetstivelse eller maisstivelse som fyllstoffer og bindemidler.

Krydder og smakstilsetninger

Pølser inneholder ofte krydder og smakstilsetninger for å gi dem en unik smak.

Selv om de fleste krydder er naturlig glutenfrie, kan noen inneholde glutenholdige tilsetningsstoffer eller være utsatt for krysskontaminering under produksjonen. Les etikettene nøye for å sjekke om krydderet er glutenfritt.

Hvordan finne glutenfrie pølser

Les etikettene nøye For å sikre at pølsene du kjøper er glutenfrie, er det viktig å lese etiketten nøye. Se etter informasjon om gluteninnhold og eventuell krysskontaminering.

Mange produsenter merker sine produkter med et glutenfritt symbol hvis de oppfyller kravene for glutenfrie matvarer.

Spør i delikatessebutikker og restauranter Når du besøker en delikatessebutikk eller restaurant, ikke nøl med å spørre ansatte om deres glutenfrie alternativer.

De bør kunne gi informasjon om hvilke pølser som er glutenfrie og hvilke forholdsregler de tar for å minimere krysskontaminering.

Les også:

Legg igjen en kommentar