Er det gluten i sjokolade? Forklart

Sjokolade er en populær godbit, men for personer med cøliaki eller glutenintoleranse er det viktig å vite om det inneholder gluten.

Sjokolade er ikke nødvendigvis glutenfri, da noen produkter kan inneholde glutenholdige ingredienser eller bli utsatt for krysskontaminering. Det er viktig å lese etikettene nøye for å finne glutenfrie sjokoladeprodukter.

Sjokolade og gluten

Rent kakaopulver og kakaomasse er naturlig glutenfrie ingredienser som utgjør basisen for sjokolade. Problemet oppstår når det tilsettes andre ingredienser for å lage forskjellige typer sjokolade og konfekt.

Eksempler på glutenholdige ingredienser som kan finnes i sjokolade er kakekuler, kornbaserte fyll, kjeks eller malt ekstrakt.

Krysskontaminering

Krysskontaminering kan oppstå under produksjonsprosessen, spesielt hvis sjokoladen produseres i et anlegg der det også håndteres glutenholdige ingredienser.

Dette betyr at selv sjokolade uten glutenholdige ingredienser i oppskriften kan bli kontaminert med gluten.

Velge glutenfri sjokolade

Sjekk etikettene nøye For å finne glutenfri sjokolade, bør du alltid sjekke etikettene nøye.

Se etter produkter som er merket som «glutenfri» og dobbeltsjekk ingredienslisten for å sikre at det ikke er noen glutenholdige tilsetningsstoffer.

Noen sjokoladeprodusenter merker også sine produkter med «kan inneholde spor av gluten» for å varsle forbrukerne om mulig krysskontaminering.

Glutenfrie sjokolademerker

Flere sjokoladeprodusenter tilbyr et utvalg av glutenfrie produkter. Noen eksempler på slike merker inkluderer Enjoy Life, Pascha, Alter Eco og Endangered Species Chocolate.

Disse merkene er kjent for å produsere glutenfri sjokolade og ta forholdsregler for å unngå krysskontaminering.

Les også:

Legg igjen en kommentar