Hvordan filme skjermen på PS4

Det er alltid moro å filmen skjermen sin når man spiller, enten det er for å vise frem klipp fra prestasjoner eller vanskelig ting man fikk til, eller for å laste opp klipp til YouTube. Det er faktisk superenkelt å filme skjermen på Playstation 4, og du trenger ikke å styre med et capture card eller noe sånt, for alt du trenger er allerede bygd inn i konsollen din.

For å filme skjermen med den innbygde funksjonen på PS4 trenger du bare å klikke på Share-knappen (som er på bildet under). Dette åpner en meny hvor du velger «Record». Du kan filme i opptil 1 time fra du begynner filmingen.

Share-knappen på PS4 kontrolleren

Dersom du ønsker å filme mer enn 1 time kan du enkelt nok starte et nytt klipp rett etter at du sluttet det forrige. Da blir det et lite oppbrudd i filmen, så prøv å gjør det et sted hvor du for eksempel står stille i spillet, så merker man det ikke like godt hvis du skal lime klippene sammen.

For å filme i lenger tid enn 1 time sammenhengende må du bruke et capture card. Om du ønsker å filme i mer enn 1 time i 4K må du for eksempel velge Elgato Game Capture 4K60 S+ eller et lignende capture card. Disse koster jo en del, så dette er nok mest aktuelt hvis du for eksempel tjener penger på å laste opp spillklipp på YouTube eller noe sånt.

Fordelen med et capture card er at du ikke må bruke prosessorkraft fra PS4-konsollen for å filme, og har full kontroll over filmingen. Det er genialt når man skal for eksempel strømme på Twitch og sånne ting.

Elgate capture card for å filme skjermer

Du kan lagre filmklipp av ting som har skjedd

På PS4 er det også slik at den siste halvtimen med gameplay er midlertidig lagret. Det kule med dette er at dersom det skjer noe uventet morsomt eller kult i spillet kan du gå tilbake i tid for å lagre det. Så bare klikk på Share-knappen etter at noe kult skjedde, spol tilbake til der du vil ha klippet fra, og lagre det. Så er det enkelt å dele øyeblikket med venner eller hele internett!

All spilling du har gjort lagres i nøyaktig 30 minutter, og nullstilles når du slår av konsollen din. Så som regel kan du når som helst gå tilbake for å lagre øyeblikk fra den siste halvtimen.

Slik finner du klipp du har lagret

Når du filmen skjermen på PS4, eller lagrer klipp fra gameplayet ditt, blir disse lagret på PS4-harddisken din. Det kan være litt tungvint å finne disse klippene, men det du må gjøre er å gå til Settings og Velge Media Gallery. Derfra kan du se på klippene, redigere dem om du ønsker det, laste dem opp på sosiale medier, eller overføre dem til en ekstern harddisk (som igjen kan settes i en PC hvis du skal ha klippene på YouTube).

Det er ikke alle øyeblikk som kan filmes med den innebygde PS4-filmingen

En del spill har valgt å sette på en blokkering mot filmen av skjermen på visse tidspunkt i spillet. Dette er noe de som har laget spillet velger selv, så noen har valgt å gjøre det på viktige steder i historien slik at denne ikke skal kunne deles enkelt, mens andre har valgt å blokkere så godt som alle cutscenes. De fleste har derimot heldigvis valgt å ikke blokkere noen verdens ting, og da trenger man ikke å bry seg stort mer om det.

Men det er i alle fall lurt å være litt obs på, for plutselig stopper filmen din på grunn av en av disse blokkeringene. Da fortsetter den når av seg selv når blokkeringen heves.

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar