Siste frist for å bytte til sommerdekk i 2021

Når våren kommer betyr det også at det er på tide å bytte fra vinterdekk til sommerdekk på bilen, og man kan bytte når som helst etter at det garantert er snøfritt på veien.

Om du er en av oss som liker å utsette ting er det fint å vite når siste sjansen er. Det er nemlig en helt konkret dato som bestemmer når du må ha skiftet over til sommerdekk, og denne datoen varierer fra år til år.

Fristen for å bytte til sommerdekk i 2021 er satt til 1. mai 2021. Dette er litt annerledes fra vanlig hvor det er første mandag etter 2. påskedag som er fristen, men i 2021 ble fristen satt annerledes på grunn av pandemien.

Etter 1. mai er det ingen nåde om du fortsatt kjører med vinterdekk, og kan forvente en relativt saftig bot for å kjøre med feil dekk hvis forholdene tilsier det.

Husk også at datoene er veiledende, og det er de faktiske forholdene som er viktigst. Så hvis du skal kjøre langt oppe på fjellet hvor du mistenker at det fortsatt er is på veien skal du fortsatt kjøre med vinterdekk selv det er senere på året enn datoen.

Dekk

Du kan kjøre med piggfri vinterdekk året rundt om du vil

Hvis du kjører med piggfri vinterdekk trenger du ikke egentlig å stresse noe over fristen, for å bytte fra vinterdekk til sommerdekk i henhold til veitrafikkloven tar for seg piggdekk.

Det er derimot sterkt anbefalt å unngå å kjøre med piggfri vinterdekk på sommeren, da disse gir et mye dårligere feste på veien enn det vanlige sommerdekk gjør.

Les også:

Legg igjen en kommentar