Hva betyr det når «Forsendelsen er ankommet utkjøringsterminal»? Forklart

Når man skal motta pakker som sendes med PostNord kan man spore pakken underveis. En av de siste stoppene før den sendes til det lokale hentepunktet er på utkjøringsterminal. Når pakken er på utkjøringsterminalen står det «Forsendelsen er ankommet utkjøringsterminal» på sporingen din.

Når du får melding om at «Forsendelsen er ankommet utkjøringsterminal» betyr det altså at den er på et lokalt lager hvor pakkene lagres i påvente av at de skal fraktes direkte til punktet hvor du skal hente den (som typisk er en lokal dagligvareforretning). Dette er altså det siste stoppet før du får hentemelding om at du kan hente pakken din.

Hvorfor tar det så lang tid å sende pakken fra utkjøringsterminalen?

Noen opplever at det kan ta så mye som en ukes tid før pakken faktisk sendes fra utkjøringsterminalen til stedet du skal hente den, til tross for at utkjøringsterminalen ikke nødvendigvis er langt unna.

Grunnen til at dette kan ta lang tid er at det ikke nødvendigvis kjøres ut fra denne terminalen hver dag. På små steder blir det faktisk bare hentet og kjørt ut pakker en gang i uken, og med mye uflaks kan man da risikere at pakken ligger der i 6-7 dager før du kan hente den!

Heldigvis pleier den ofte å komme fortere, og spesielt i byer og tettsteder med en del innbyggere har man stor sjanse for at den sendes fra utkjøringsterminalen innen få dager.

Les også:

Legg igjen en kommentar