Hvordan utsette hentefrist hos Posten

Posten Norge tilbyr kundene sine tjenesten for å utsette hentefristen for pakker og brev. Dette kan være nyttig dersom man er bortreist eller ute av stand til å hente forsendelsen innen fristen.

For å utsette hentefristen hos Posten kan du benytte deg av Postens nettside eller app. Logg inn med din Posten-bruker, finn forsendelsen du ønsker å utsette hentefristen for, og velg ny hentefrist. Du kan utsette hentefristen én gang, med inntil 14 dager ekstra.

Hvordan utsette hentefristen

Registrere deg for en Posten-bruker

For å utsette hentefristen må du først registrere deg for en Posten-bruker, hvis du ikke allerede har en. Gå til Postens nettside eller last ned Posten-appen og følg instruksjonene for å opprette en konto.

Du vil trenge en e-postadresse og et mobilnummer for å fullføre registreringen.

Utsette hentefristen på nett

Når du har en Posten-bruker, kan du logge inn på Postens nettside eller app for å administrere dine forsendelser. Her vil du se en oversikt over alle pakker og brev som er på vei til deg.

For å utsette hentefristen for en spesifikk forsendelse, klikk på forsendelsen og velg «Utsett hentefrist» fra menyen. Du vil deretter kunne velge en ny hentefrist, inntil 14 dager ekstra.

Utsette hentefristen i Posten-appen

I Posten-appen kan du også enkelt utsette hentefristen for dine forsendelser. Logg inn med din Posten-bruker og naviger til oversikten over dine forsendelser.

Trykk på forsendelsen du ønsker å utsette hentefristen for og velg «Utsett hentefrist» fra menyen. Deretter kan du velge en ny hentefrist, inntil 14 dager ekstra.

Begrensninger og gebyr

Det er viktig å merke seg at du kun kan utsette hentefristen én gang per forsendelse, og at den nye hentefristen ikke kan overstige 14 dager fra den opprinnelige fristen.

Dersom forsendelsen ikke hentes innen den nye fristen, vil den bli returnert til avsender.

Posten kan også kreve et gebyr for å utsette hentefristen. Gebyret varierer avhengig av hvilken type forsendelse det gjelder, og prisene finner du på Postens nettside eller i appen.

Konklusjon

Å utsette hentefristen hos Posten er en enkel prosess som gjøres via deres nettside eller app. Du trenger en Posten-bruker for å administrere dine forsendelser og utsette hentefristen.

Husk at du kun kan utsette hentefefristen én gang, og at den nye fristen ikke kan overstige 14 dager fra den opprinnelige fristen. Eventuelle gebyrer for å utsette hentefristen varierer avhengig av forsendelsestype, og disse opplysningene finner du på Postens nettside eller i appen.

Les også:

Legg igjen en kommentar