Hvor mye koster det å bo i Thailand? Forklart

Å bo i Thailand kan være en drøm for mange nordmenn, men hva koster det egentlig? I denne artikkelen vil vi se nærmere på de ulike kostnadene ved å bo i Thailand.

Kostnadene ved å bo i Thailand varierer etter levestandard og sted, men generelt er det billigere enn i Norge. Forvent å bruke mellom 15 000 og 50 000 kroner per måned, avhengig av dine behov og ønsker.

Strand i Thailand.
Strand i Thailand.

Boligkostnader

Det finnes et stort utvalg av boliger i Thailand, og prisene varierer avhengig av type, størrelse og beliggenhet. Leiligheter og hus til leie kan finnes i mange prisklasser.

For eksempel kan du finne en enkel leilighet i utkanten av en by for så lite som 2 000-3 000 kroner per måned, mens en moderne leilighet i sentrum av en større by som Bangkok kan koste mellom 10 000 og 20 000 kroner per måned.

Ønsker du å kjøpe bolig i Thailand, er det viktig å være klar over at utlendinger generelt ikke kan eie land, men det er mulig å eie leiligheter.

Prisene på leiligheter varierer stort, men generelt kan man si at de er betydelig lavere enn tilsvarende boliger i Norge.

Mat og drikke

Mat og drikke er generelt billigere i Thailand enn i Norge. Hvis du spiser lokalmat på gatekjøkken og små restauranter, kan du forvente å bruke mellom 30 og 100 kroner per måltid.

Vestlig mat og finere restauranter er dyrere, men fortsatt billigere enn tilsvarende spisesteder i Norge.

Alkohol og importerte varer er dyrere i Thailand på grunn av høye avgifter.

Øl og vin i butikker og på restauranter koster gjerne det dobbelte av hva det gjør i Norge. Det er derimot billigere å kjøpe lokale varer og drikkevarer, som for eksempel thailandsk øl og whisky.

Transport

Offentlig transport er billig i Thailand. Buss, tog og ferjer er generelt svært rimelige, og drosjer og tuk-tuker er også overkommelige, spesielt hvis du forhandler om prisen.

For eksempel kan en bussbillett fra Bangkok til Chiang Mai koste rundt 200-300 kroner, og en kort taxitur i byen kan koste mellom 30 og 50 kroner.

Bilutleie er også tilgjengelig og rimelig, men det kan være utfordrende å navigere i thailandsk trafikk. Bensinprisene er lavere enn i Norge, men det er verdt å merke seg at mange thailandske biler bruker diesel, som er dyrere enn bensin.

Fritid og underholdning

Thailand har et stort utvalg av fritidsaktiviteter og underholdning, fra templer og historiske steder til strender og nasjonalparker. Inngangsbilletter til turistattraksjoner varierer, men er generelt rimelige. For eksempel kan inngang til et historisk tempel koste mellom 50 og 200 kroner, avhengig av sted og popularitet.

For de som er interessert i shopping, er det mange markeder og kjøpesentre i Thailand. Prisene på klær, elektronikk og suvenirer varierer, men det er ofte mulig å finne gode tilbud og prute på prisene.

Utelivet i Thailand er kjent for å være livlig, spesielt i turistområdene.

Barer og nattklubber har ofte rimelige priser på lokale drikkevarer, men importert alkohol kan være dyrere. Kinobilletter og kulturelle forestillinger er også overkommelige, med priser som ligger godt under det man betaler i Norge.

Helse og forsikring

Helsevesenet i Thailand er generelt av god kvalitet, spesielt i de større byene. Offentlige sykehus er billige, men kan være overfylte og ha lang ventetid.

Private sykehus og klinikker tilbyr raskere service og høyere standarder, men til en høyere pris. Det er derfor viktig å ha en god helseforsikring som dekker behandling i Thailand.

Helseforsikring for utlendinger varierer i pris, avhengig av dekning og forsikringsselskap. En grunnleggende forsikring som dekker sykehusbehandling kan koste rundt 5 000-10 000 kroner per år, mens en mer omfattende forsikring som inkluderer tannbehandling og hjemtransport kan koste over 20 000 kroner per år.

Les også:

Legg igjen en kommentar