Hvor mye koster en vanlig middag på restaurant i Japan? Forklart

Når man reiser til Japan, er det naturlig å lure på hvor mye en middag på restaurant koster. I denne artikkelen vil vi se nærmere på dette.

En vanlig middag på en restaurant i Japan varierer i pris, men ligger vanligvis mellom 1000 og 3000 yen (omtrent 75-225 norske kroner) avhengig av restauranttype og matvalg.

Typer av restauranter og priser Kjedebutikk-restauranter Kjedebutikk-restauranter er populære i Japan, og her kan man få et godt måltid til en rimelig pris.

Prisene varierer fra 1000 til 2000 yen (75-150 norske kroner) for et måltid. Noen eksempler på kjedebutikk-restauranter inkluderer Yoshinoya (en gyudon-kjede) og Sukiya (en annen gyudon-kjede).

Shibuya-distriktet i Tokyo, Japan

Familierestauranter

Familierestauranter, også kjent som «famiresu,» tilbyr et bredt utvalg av retter til en overkommelig pris. Prisene her kan variere mellom 1000 og 2500 yen (75-190 norske kroner) for en hovedrett. Noen populære familierestaurantkjeder i Japan er Gusto, Saizeriya og Denny’s.

Mellomklasse- og finere restauranter

Mellomklasse- og finere restauranter tilbyr ofte en bedre spiseopplevelse med mer eksklusive retter og større fokus på atmosfære og service.

Prisene her starter fra rundt 2000 yen (150 norske kroner) og kan gå opp til 5000 yen (375 norske kroner) eller mer per person.

Kirsebærblomsting i Japan

Faktorer som påvirker prisen på en middag

Prisen på en middag på restaurant i Japan varierer avhengig av menyen og ingrediensene som brukes.

Sjømat, spesielt sushi og sashimi, samt biff av høy kvalitet, som wagyu, vil generelt være dyrere enn andre typer retter.

Restauranter i mer sentrale og populære områder kan ha høyere priser enn de som ligger litt utenfor allfarvei. Videre vil restauranter med en mer eksklusiv atmosfære og bedre service også ha høyere priser.

Les også:

Legg igjen en kommentar