Hvor mye veier en maur? Forklart

Maur er over alt, både i skogen, i hagen eller til og med noen ganger i huset. Et godt kjennetegn på maur er jo at de er knøttsmå, men hvor veie veier faktisk en liten, vanlig maur?

Vanlige skogmaur har en vekt på mellom 6 og 9 milligram, noe som betyr mellom 0,006 og 0,009 gram per maur! Du trenger derfor litt over 100 maur for å ha et gram med maur. Skogmaur er disse røde og sorte maurene som bygger store tuer ute i skogen, og er mye større enn mange andre arter maur.

Andre arter med maur kan veie både mer eller mindre, og alt på mellom 1 mg og 20 mg er vanlig her i Norge. I andre deler av verden kan derimot maurene veie så mye som 150 mg, og dermed være 15 ganger så stor som en skogmaur, men disse har vi ikke her i landet.

Noen maur har også egne dronninger eller spesialmaur som vokser seg større enn vanlige arbeidermaur i kolonien. Disse kan også veie betydelig mer enn arbeidermaurene.

Les også: Hvordan bli kvitt maur fra boligen din.

Det finnes for øvrig over 12 000 ulike arter maur rundt om i hele verden, og disse små insektene finnes nesten overalt i hele verden. Da kan man jo også forvente at det er stor variasjon i hvor mye de veier. De vanlige maurene her i Norge er derimot stort sett alltid mellom 6 og 9 mg.

Selv om maurene veier lite kan en helt maurtue veie veldig mye. Det er nemlig flere hundre tusen maur i en maurtue, og rundt 250 000 maur per maurtue er gjennomsnittlig. Så da blir det en stor totalvekt selv om hver enkelt maur veier lite.

Les også:

Legg igjen en kommentar