Hvor sterk vind må til for å flytte en trampoline? Forklart

En trampoline som blir tatt av vinden kan gjøre stor skade på både levende ting og gjenstander, og det er mange eksempler på trampoliner som har ødelagt hagemøbler, boder, biler eller til og med deler av husveggen.

En vanlig trampoline kan veie så mye som 80 kg, og du kan jo selv tenke det hvor mye skade det kan gjøre om den blir tatt av vinden. Men hvor sterkt vind må det egentlig til for at en trampoline skal flytte seg?

Man regner med at trampolinen begynner å bli i faresonen for å bli tatt av vindkast når det er rundt 17 meter i sekundet med vind, altså når det blir sterk kuling. Når den bikker 20 – 22 ms er det stor risiko for at trampolinen kan bli flyttet av vinden.

Trampoline
Barn som leker på trampoline. Foto publisert med tillatelse.

Selv om dette er sånn omtrentlige verdier, er det jo ikke et fasitsvar heller, fordi det er mange faktorer som påvirker nøyaktig hva som skal til for å flytte trampolinen. For eksempel vil det ha mye å si hvilken retning vinden kommer fra og hvordan den treffer trampolineduken.

Vekten til trampolinen i forhold til hvor stor duk den har vil også ha veldig mye å si. Og ikke minst vil selvsagt fester ha en stor påvirkning, for trampoliner med stormfester eller vindfester vil sitte mye tryggere på bakken når det blir sterk vind enn vanlige trampoliner.

Det er bedre å være på den sikre siden

Hvis det er meldt vind som er over 15 meter i sekundet er det lurt å gjøre noen tiltak for å sikre trampolinen mot vinden. For selv om det alltid er litt jobb med å stormsikre trampoliner er det jo bedre enn at den ødelegger noe når den blir tatt av vinden.

Les også:

Legg igjen en kommentar