Kan man hoppe på en våt trampoline? Forklart

Det er få ting som er like populært å ha i hagen som en trampoline, for de fleste barn elsker virkelig å hoppe på trampolina. Sikkerheten på trampoliner har jo gradvis økt i omfang med sikkerhetsnett og annet sikkerhetsutstyr, men det er også mye av sikkerheten du må stå for selv.

Men hvordan er det egentlig med sikkerheten rundt å la barna hoppe på trampolina når den er våt? Er det farlig, og vil det ødelegge trampolina?

Det er ikke ødeleggende for selve trampolina at man hopper på en våt trampoline, men en glatt matte vil øke risikoen for skade. Økt risiko for brudd i ankler og håndledd er blant de største problemene med å hoppe på våte trampoliner.

Trampoline
Barn som leker på trampoline. Foto publisert med tillatelse.

I mange tilfeller går det helt fint å la barna hoppe på en våt trampoline, mens det i andre tilfeller blir skader av det. Man må selv vurdere om dette er noe man vil risikere, og de fleste velger jo å unngå å la barna hoppe på våte trampoliner.

De aller fleste velger å ikke la barna få hoppe på våte trampoliner.

Les også: Slik plasserer du trampolinen trygt.

Grunnen til at risikoen for skade øker når man har en våt trampoline kommer enkelt nok av at den blir glatt. Da er det enklere å skli, og det er derfor spesielt ankler er utsatt. Når barna sklir når de lander kan vekten fra kroppen lande på feil punkt på ankelen slik at det blir en beinbrudd istedenfor et vanlig hopp.

Slik tørker du trampolina

Den enkleste måten å tørke trampolina på er ved å bruke store håndkleder som legges ut over matten. Dytt forsiktig inn slik at vannet absorberes inn i håndkledet, og gjenta dette til den er tørr. Ofte må den stå og få tørke seg litt etter at man har tørket over den for å få den skikkelig tørr.

Trampoline
Trampoline. Foto publisert med tillatelse.

Les også:

Legg igjen en kommentar