Kan man sove i hengekøye med ryggproblemer? Forklart

Hengekøyer er mer populære enn noen gang tidligere, og i 2020 har de fleste sportsforretninger sett en utrolig økning i hvor mange hengekøyer de selger. Noen bruker dem for å slappe av i etter en liten tur i skogen, mens andre bruker de som et alternativ til telt når de er på overnatting. Men er det lurt å sove i hengekøye om man har ryggproblemer?

Annonse: Sjekk ut den bærbare hengekøya som kan settes opp på under ett minutt!

Svaret spørs litt på hvilken plage du har, og hvordan du føler deg. I utgangspunktet er det ikke direkte skadelig for ryggen å sove i hengekøye, men det er viktig å være klar over at hengekøyer gjerne gir deg mindre mulighet til å skifte sovestilling enn det vanlige madrasser gjør.

Så om du blir veldig stiv i ryggen av å ligge helt i ro er trolig hengekøye en dårlig idé som vil føre til at ryggen stivner mer.

Om du derimot er glad i å ligge stille med ryggen rett kan det gå helt fint å sove i hengekøye selv om du har ryggproblemer.

Det kan være lurt å stramme hengekøye litt ekstra slik at man ikke ligger bøyd nedover, da dette er vondt selv for friske rygger.

Annonse: Norges billigste hengekøye?

Snakk med legen og prøv deg frem

Ryggproblem er jo ikke akkurat én spesiell diagnose, og kan forårsakes av mange ulike ting. Det er derfor lurt å rådføre seg med legen før du legger ut på tur, da effekten av å sove i hengekøye kan avhenge av hva som plager ryggen din.

Ellers er det lurt å prøve seg litt frem. Ta en rask blund i hengekøye en ettermiddag for å se hvordan det påvirker ryggen din, så får du i alle fall en indikasjon på hvordan ryggen din takler å sove i hengekøya.

Merk at vi ikke tilby medisinsk rådgiving. Snakk med legen din om du er i tvil om det er bra for ryggen å overnatte i hengekøya!

Les også:

Legg igjen en kommentar