Hvordan steke pizza utendørs med en pizzaovn

Se for deg å sitte på terrassen på hytta i påskesola med hele familien samlet. Like bortenfor står en liten, utendørs pizzaovn og jobber med å lage den perfekte pizzaen med crunchy bunn og saftig fyll til dere! Eller kanskje sitter du bare med sine nærmeste i hagen hjemme en varm sommerdag og har lyst på en digg pizza.

Å steke pizza utendørs med pizzaovn gir en helt unik smaksopplevelse. I utgangspunktet er det to måter å gjøre det på; enten ved å bygge en egen steinovn, eller kjøpe en utendørs pizzaovn. Vi kan jo være enige i at en hjemmelaget steinovn er det beste, men dette er jo et prosjekt for den nevenyttige personen med mye tid og plass til et slikt prosjekt.

For oss andre er en utendørs pizzaovn mer enn godt nok! For en håndfull med tusenlapper kan man nemlig få en skikkelig god pizzaovn til utendørs bruk som gir deg perfekt pizza med rundt 15 minutter. Pizzaovnen får du bestilt fra Hyttefeber, og levert rett til huset eller hytten din, alt etter hvor du trenger den.

Med en Ooni Karu utendørs pizzaovn kan du bruke enten pellets, kull eller gassbrenner (ved å ha en egen gassbrenner til pizzaovnen), men vi synes jo smaken er best om man bruker pellets da. Steketiden for en perfekt pizza er på kun 15 minutter, og det tar dessuten ikke lange tiden å få ovnen klar. Her kan du derfor få pizzaen klar mye raskere enn om du bruker vanlig stekeovn, i tillegg til at du får en mye bedre opplevelse.

For det er jo opplevelsen som er det viktigste når man steker pizzaer utendørs. Å sitte samlet rundt bordet med noe godt i glasset mens man kjenner lukta av pizzaen som stekes rett bortenfor. Når den er klar bruker man pizzaspaden for å ta den rett fra ovnen til bordet, så er den klar til servering etter noen få minutter!

Når det er sagt får jo pizzaen også en helt unik smak av å stekes i en ekte pizzaovn, og smaksopplevelsen blir noe helt annet enn når dere slenger en pizza i stekeovnen.

Pizzaovn til å bruke utendørs

Det kjekke med en Ooni Karu pizzaovn er at man kan ta av pipen, og ta med seg hele pizzaovnen etter behov. Kjøp med et trekk til den, så kan du enkelt legge den i bagasjerommet på bilen din og ta den med over til venner eller familie.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker for Hyttefeber.

Les også:

Legg igjen en kommentar